Menu
Huishouden / Interieur inspiratie / Samenwerking / Woontips

Interieur | Tips voor het inrichten van de wasruimte

Je wasruimte is misschien wel een van de meest over het hoofd geziene ruimtes in je huis, maar dat hoeft niet zo te zijn. Met een beetje creativiteit en praktische ontwerpideeën kun je je wasruimte transformeren tot een gezellige en functionele ruimte. In dit artikel zullen we enkele praktische en gezellige interieur tips voor je wasruimte geven en je voorstellen aan de stijlvolle en functionele wasmachinekasten van Wastoren®.

Praktisch inrichten staat centraal

Een wasruimte moet vrijwel altijd worden ontworpen met vooral de functionaliteit in gedachten, omdat het een ruimte is die voor een specifiek doel wordt gebruikt. Een van de belangrijkste overwegingen is daarom je opslag. Je hebt voldoende opbergruimte nodig voor wasmiddelen, wasverzachters en andere wasbenodigdheden. Overweeg daarom het installeren van planken, kasten of zelfs een ingebouwd opbergsysteem om je wasruimte georganiseerd en rommelvrij te houden. Dit scheelt je vaak ook een hoop schoonmaak.

Wil jij nooit meer bukkend de was doen maar op een comfortabele hoogte? Zet jouw wasmachine en droger dan op een verhoging, dit kan gemakkelijk gerealiseerd worden met de modulaire wasmachine kasten van Wastoren®. Door de wasmachine en droger op een verhoging te plaatsen voorkom je rugklachten en het doen van de was is meteen een stuk comfortabeler. 

Voldoende ruimte voor- en om je wasmachine en droger heen creëren 

Je wilt er vast en zeker voor zorgen dat je wasmachine en droger gemakkelijk toegankelijk zijn en dat er voldoende ruimte is om zelf ook nog comfortabel te bewegen. Als je een kleinere ruimte hebt, overweeg dan om je wasmachine en droger op elkaar te stapelen om ruimte te besparen. Hierbij komt het meubilair van Wastoren® goed van pas.

De wasmachine kasten van Wastoren® zijn speciaal ontworpen om stijlvolle en functionele opslag te bieden voor je wasmachine en droger. Het is daarnaast een veilig en TÜV-gecertificeerd modulair kastsysteem waarmee je een gepersonaliseerde opstelling kan maken voor een wasmachine en/of droger. Hierdoor zijn o.a. beide apparaten op een prettige werkhoogte te plaatsen waardoor jouw wascomfort aanzienlijk toeneemt. Door de dubbele bodemplaat worden trillingen gecirculeerd en geabsorbeerd, wat ook nog eens erg prettig is! 

Het meubilair is verkrijgbaar in verschillende maten en afwerkingen om perfect bij de rest van jouw interieur te laten passen. Met de wasmachine kasten van Wastoren® kun je gemakkelijk je wasmachine en droger stapelen en zo waardevolle vloerruimte besparen. Het meubilair biedt niet alleen praktische opslagruimte voor je wasmachine en droger, maar ook stijlvolle en functionele oplossingen voor je wasruimte zoals een uittrekbaar plateau voor je wasmand. Super handig! 
Het meubilair is gemaakt van hoogwaardige materialen. Met de wasmachine kasten van Wastoren® kun je gemakkelijk ruimte besparen in je wasruimte en een gezellige en uitnodigende sfeer creëren.

Praktische zaken die de was doen makkelijker maken

Zelf vindt ik een kleine wastafel/ gootsteen en een kraan met tenminste koud water ook altijd erg handig. Tevens is een slimme een opbergplek voor de wasmand, strijkplank en strijkbout onmisbaar. Met het meubilair van Wastoren® kan dit gemakkelijk worden gerealiseerd.

Wat werkt voor jou goed? Denk hier vooraf over na voordat je de ruimte gaat inrichten zodat overal voldoende plek voor is. Andere zaken waar je wellicht rekening mee wilt houden is bladruimte om de was te sorteren en vouwen. 

Een wasruimte die er ook nog eens gezellig uit ziet? Het kan!

Het gezellig maken van je wasruimte is vaak een ondergeschoven kindje. Maar omdat het alleen een functionele ruimte is, betekent niet dat het niet uitnodigend en comfortabel kan zijn. Een manier om je wasruimte gezellig te maken is door daglicht of voldoende (kunst) licht toe te voegen, eventueel met dimmer zodat je in de avonduren niet het gevoel hebt dat je onder een bouwspot staat. 

Een andere manier om wat gezelligheid toe te voegen aan je wasruimte is door natuurlijke elementen toe te voegen. Voeg wat planten toe aan de ruimte om wat groen en leven in de ruimte te brengen. Je kunt ook natuurlijke materialen, zoals hout of steen, in je wasruimte decor opnemen. Het meubilair van Wastoren® is gemaakt van hoogwaardige materialen die een vleugje warmte en textuur aan je ruimte zullen toevoegen wat bijdraagt aan een fijne interieur beleving.

Accessoires brengen eenheid en een fijne sfeer

Overweeg het toevoegen van een kleuraccent op de muur om de ruimte op te fleuren. Je kunt ook een leuke tekst of (foto)kunst aan de muur toevoegen om de ruimte wat persoonlijkheid te geven, gebruik hierbij gerust een ‘laundry’ thema. Bij H&M Home hebben ze bijvoorbeeld leuke decoratie voor je wasruimte, maar ook Dille&Kamille heeft veel zowel praktische als mooie producten om je wasruimte te stylen. Door kleuren door te trekken in deze ruimte en door af te stylen krijg je een mooie eenheid met de rest van jouw interieur in huis. De juiste overgang geeft rust en je zult zien dat je het ook eerder netjes houdt. Zelfs in de wasruimte.

Tot slot, wanneer je gaat stylen vergeet niet dat je wasruimte nog steeds een functionele ruimte is en dat het belangrijk is om de ruimte schoon en georganiseerd te (kunnen) houden. Het meubilair van Wastoren® draagt hier aan bij door het modulaire systeem dan kan worden afgestemd op jouw wascomfort behoeftes. Wassen en drogen op oncomfortabele hoogte en in een ongeorganiseerde wasruimte is met dit kastensysteem voorgoed verleden tijd!

 

Gesponsorde inspiratie blog in samenwerking met Wastoren®

 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog