Menu
Interieur inspiratie / Ontdek je woonstijl / Samenwerking / Woontips

Interieur | Tips voor het kiezen van gordijnen die bij jouw stijl passen

Interieurontwerp en styling - © SBZ-Interieur-Design-11

Gordijnen kiezen, hoe begin je eraan? Gordijnen kunnen een verkleinend effect hebben, iets dat veel mensen willen vermijden. Maar met de juiste gordijnen kun je veel meer licht in je woonkamer krijgen, wat zorgt voor een ruimtelijk gevoel. We geven je een aantal tips die het kiezen voor gordijnen die bij jouw interieur passen een stuk gemakkelijker maken. 

De juiste stof en textuur gordijnen kiezen 

Het effect van gordijnen dat de ruimte kleiner doet lijken, ligt vooral aan de gekozen stof. Een stof waar nog een beetje licht doorheen komt, geeft al een heel andere look dan niet-geplooide gordijnen. Ben je meer fan van een intieme sfeer? Dan is het leuk om vitrage met een overgordijn te combineren. 

Maar kijk vooral naar de stijl van je huis. In oude woningen zijn geplooide stoffen mooi, maar in nieuwbouwwoningen passen juist rechte gordijnen beter. De plissegordijnen bij Karwei zijn voor beide soorten woningen een perfecte keuze! 

Een kleurencombinatie die bij jou past 

Naast het kiezen van de juiste stof is het misschien nog belangrijker om te bepalen welke kleur je wilt. Gordijnen zijn er in ontelbare kleuren en patronen, maar richting de warme neutrale kant gaan is een safe choice! Vooral interessant als je de gordijnen voor een langere tijd wilt houden. Maar durf ook te kijken naar felle kleuren als jouw kamer vraagt om een statement te maken. Alleen geen ideale keuze voor mensen die hier snel op uitgekeken zijn! 

De juiste maat accuraat kiezen

Niets is frustrerender dan gordijnen die niet passen… Zorg er daarom voor dat je weet hoeveel stof je nodig hebt. Meet niet alleen de breedte en hoogte van het raam, maar bedenk ook of je wilt dat de gordijnen de vloer raken of juist iets boven de vensterbank moeten hangen. Bepaal vervolgens de hoeveelheid stof op basis van de lengte van de rail. Je moet helemaal zelf bepalen wat je mooi vindt, maar gordijnen die de vloer raken zijn eigenlijk altijd een goede keuze. 

Laat je inspireren door deskundigen 

Kijk eens naar het werk van interieurontwerpers van Karwei.nl en vergelijk je eigen stijl met de nieuwste trends. Maar vergeet niet dat jouw huis uniek is. Combineer trends met jouw smaak om een ruimte te creëren die echt jou is. 

Het kiezen van de juiste gordijnen is een investering, en daarom wil je dit zo goed mogelijk doen. Houd deze tips in gedachten bij het vinden van de perfecte stijlvolle gordijnen voor jouw huis. 

Inspirerende blog in samenwerking met Karwei
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog