Menu
Badkamer / Interieur inspiratie / Samenwerking

Interieur | Tover je badkamer om in een spa

Tips voor het inrichten van de badkamer en toiletruimte

Je eigen badkamer als echte spa; wie wil dat nou niet! Het is helemaal niet zo lastig om je badkamer de perfecte make over te geven. Zelfs met een aantal simpele veranderingen maak je in een handomdraai de badkamer van je dromen. Wij geven je een aantal tips. 

Warme materialen en kleuren 

Om dat echte spa gevoel te krijgen, werk je met warme materialen en kleuren. Denk aan een wandmeubel met een houten blad en een kleedje van teddy stof. Kies ook een mooie kleur voor op de muur in plaats van wit. Wit geeft geen sfeer aan je badkamer, maar een warme kleur zoals beige of oranje doet dat wel! 

Accessoires en planten

Creëer extra sfeer door accessoires en plantjes toe te voegen aan je badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een nis of kastje met schelpen, fotolijstjes of mooie zeepflacons. Ook planten kunnen prima in de badkamer! Ze reinigen de lucht en vullen de ruimte mooi op. Kies voor planten die tegen een vochtige en donkere ruimte kunnen, zoals de varen of de aloë vera.  

Grote tegels en sfeerverlichting

Heel veel kleine tegels maken de ruimte vol en druk. Gebruik daarom wat grotere tegels op de vloer en op de wanden om de ruimte zo groot mogelijk te laten lijken. Maak daarbij ook gebruik van zo veel mogelijk sfeerverlichting. Zorg ervoor dat het licht dimbaar is, zodat je zelf de sfeer bepaalt. 

Maak je badkamer optisch groter

Ook een kleinere badkamer tover je eenvoudig om tot je eigen spa. Wist je dat je met een glazen douchewand je je badkamer optisch groter laat lijken? Door te werken met een wand waar je doorheen kunt kijken, in plaats van een stenen wand, maak je optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. 

Gesponsorde blog in samenwerking met voordelig design sanitair.  
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com