Menu
Kleur- en interieur trends / Populair op Stijlvol Styling / Samenwerking / Verlichting / Woontrends / Woontrends 2016 / Woonwinkelen

Interieur trends | 3 (hang)verlichting trends voor 2016

Interieur trends | Verlichting trends 2016 - Woonblog StijlvolStyling.com

Industriële hanglamp: Steinhauer Warbier

Interieur trends | 3 (hang)verlichting trends voor 2016.
De zomer is voorbij en dit betekent dat het buiten langzaam aan later licht wordt in de ochtend en eerder donker in de avond. Tijd om daarom eens kritisch te kijken naar de verlichting in huis. Want juiste verlichting is zo belangrijk voor hoe jij je voelt in een leefomgeving. Ook zaken als verlichting om goed bij te kunnen werken en sfeervol te kunnen eten is erg belangrijk. Mooie lampen brengen bovendien veel sfeer in jouw interieur en kunnen een waar ‘style statement’ zijn. Met deze nieuwste trends op het gebied van (hang) verlichting, zet je jouw interieur binnen no-time in de spotlights en geef je bijvoorbeeld jouw eethoek in één handomdraai een hele andere uitstraling.

Interieur trends | Verlichting trends 2016 - Woonblog StijlvolStyling.com

Hanglamp: Anne MarkII uit de collectie van Directlampen.nl

Verlichting trends nr. 1: Industriële & Draadlampen 

Industriële lampen en in het bijzonder zogenoemde draadlampen passen perfect in interieurs met een landelijke of modern industriële stijl. Daarnaast combineren ze heel erg goed met een opvallende lichtbron als een globé lamp. Vroeger werden industriële- & draadlampen vooral gebruikt om de werkplaats te verlichten of als fabriekslamp in pakhuizen. Wil je echte iets opvallends? Dan is het erg leuk om meerdere kleine draadlampen voor boven de eettafel te combineren. Zo creeër je een speels en modern effect. Een bijzonder populair model hierbij is de oude mijnwerkerslamp die al snel een stoere look aan jouw interieur geeft.

Interieur trends | Verlichting trends 2016 - Woonblog StijlvolStyling.com | © SBZ Interieur Design

Moderne hanglamp: Light & Living Milou  | Beeld: StijlvolStyling.com 

Verlichting trends nr.2: Lampen met een houten detail

Deze trend is bij ons thuis zeker terug te vinden, hout gaat zo ontzettend goed samen met verlichting en geeft een robuuste en natuurlijke look. Zelf heb ik een koperen lampenkap met een houten afwerking aan de bovenzijde. Erg stoer en buiten het feit dat deze lamp ons interieur echt iets extra’s geeft, is het licht heel erg warm door de tevens koperen finish aan de binnenzijde van de lamp. Tegenwoordig wordt ook ontzettend veel geëxperimenteerd met hout waar bijzondere ontwerpen uit voort komen, zoals de onderstaande.

Interieur trends | Verlichting trends 2016 - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld & HangLamp: Het Lichtlab No.19XL BY OLAF WELLER.

Verlichting trends nr. 3: De lagen look 

Gelaagde ontwerpen zijn momenteel een absolute trend op gebied van verlichting en een echte ‘eye catcher’ voor jouw interieur.  In de wereld van verlichting zie je steeds meer lampen met laagjes variërend van over elkaar gespannen touw, metaal, plastic of zelfs veertjes. Ook zijn er speelse lampen gemaakt van hout waarbij de houten latjes d.m.v. een lasertechniek zijn uitgesneden. Koop je zo’n lamp met laagjes dan is de kans groot dat je een ‘zelf bouw’ pakket koopt waarbij je de instructies dient te volgen om de lamp zelf in elkaar te zetten. Hou er rekening mee dat lampen met veel laagjes en/of opengewerkte lampen schaduwen kunnen veroorzaken op je vloer, muren en plafond. Dit kan heel erg fraai zijn maar dit is niet handig als je bij dit licht moet kunnen werken.

Shoptip:

Op het internet zijn tegenwoordig heel veel aanbieders op het gebied van verlichting te vinden.
Directlampen.nl is een bekende en goed aangeschreven aanbieder op dit gebied. Zij hebben een bijzonder trendy, betaalbaar en breed assortiment aan verlichting van hanglampen tot kinderlampen. Ook hebben zij veel verschillende lichtbronnen in de collectie zodat je jouw lamp meteen compleet kan maken met een bijpassende lichtbron.
Tip voor aanschaf: Ga je op zoek naar verlichting in het bijzonder hangverlichting? Houd dan rekening met het lichteffect dat je wilt bereiken, de stijl die het beste past bij jouw huidig interieur, de juiste maat van de de lamp en het type fitting + de meest geschikte lichtbron.

Zet je interieur in de spotlights en geniet van het knusse gevoel tijdens de donkere herfst en winter maanden!

Gesponsorde blog in samenwerking met directlampen.nl
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com