Menu
Interieur inspiratie / Keuken / Samenwerking / Woonkamer inspiratie / Woontrends

Interieur trends | De eetkamerstoelen trends van 2020

StijlvolStyling.com by Susanne - SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl 34

2020 is alweer een tijdje onderweg, maar goed interieuradvies komt nooit te laat. Vandaag gaan we het hebben over een van de belangrijkste meubels van je huis: eetkamerstoelen. Je brengt er de mooiste momenten van de dag op door. ‘s Ochtends ontbijt je er met je familie, ‘s avonds neem je weer de dag met elkaar door. Ontdek de eetkamerstoelen trends voor 2020.

Zachte pastelkleuren

Je eethoek is een plek om tot rust te komen. Na een lange dag is er niets fijner dan plaats te nemen in je oase van rust, en te genieten van een heerlijke maaltijd. Zo’n oase van rust creëer je door slim gebruik te maken van kleuren. Pastelkleuren, om precies te zijn. Kleuren als zachtblauw, paars en roze. Kies dan voor materialen als hout en kunststof. Die passen namelijk in verschillende types interieurs, zitten lekker en zijn makkelijk schoon te maken.

Natuurlijke, aardse kleuren en tinten

Ben je meer van een stoer en industrieel interieur? Dan zijn natuurlijke kleuren en tinten perfect. Denk aan bruin en zwart, de kleuren van natuurlijke materialen als leer en metaal. Het voordeel van leer is dat het een duurzaam materiaal is, en dat het past in vrijwel elk interieur. Het is dan ook niet gek dat we dit soort eetkamerstoelen steeds vaker gaan zien in de Nederlandse eetkamers.

Interieur project voormalig pakhuis Amsterdam (loft) door SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nlInterieur project voormalig pakhuis Amsterdam (loft) door SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Stijlvol en modern

Een andere populaire stijl is de moderne. Bij moderne eetkamerstoelen vind je zowel donkere als lichte kleuren. Materialen variëren dan ook weer van leer tot kunststof of velvet. Ga je voor een moderne eethoek met bijpassende stoelen? Dan zijn er eigenlijk geen regels. Kies bijvoorbeeld voor strakke, lichte eetkamerstoelen gecombineerd met een ronde, donkere eetkamertafel.

Elegante eenvoudigheid

Veel mensen kiezen steeds meer voor een eenvoudig interieur. Weinig accessoires, simpele kleurcombinaties en bijbehorende materialen. In deze eethoeken vind je witte eetkamerstoelen met houten poten, houten eettafels en enkele planten. Dit soort eetkamerstoelen zijn makkelijk te combineren en schoon te maken.

StijlvolStyling.com by Susanne - SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl 98

Eetkamerstoelen mixen en matchen

Welke stijl je ook kiest: eetkamerstoelen mixen kan altijd. Daar denken veel Nederlanders hetzelfde over, want het wordt steeds populairder. Er zijn namelijk geen regels als het op jouw interieur aankomt. Combineer industriële, leren stoelen met moderne kunststof stoelen, en geef zo jouw eethoek een unieke uitstraling.

Inspirerende blog in samenwerking met WoonQ.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com