Menu
Interieur inspiratie / Kleur- en interieur trends / Samenwerking / Woontrends / Woontrends 2024

Interieur trends | Een blik vooruit op de vloer trends van 2024

Interieur | Hoe kies je de juiste plint voor jouw vloer - Woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design

Het einde van het jaar nadert en dus is het de hoogste tijd om alvast vooruit te kijken naar de woontrends van 2024. Sommige trends van 2023 gaan mee naar het nieuwe jaar, maar ook nieuwe trends op het gebied van interieur worden komend jaar verwacht. Op het gebied van vloeren blijft laminaat een populaire keuze, maar ook de trend van een betonlook creëren met een gietvloer zet voort 2024.

Laminaat is echt een blijvertje

Een vloertype dat al jaren populair is en dat ook in 2024 blijft is laminaat. Laminaatvloeren zien we een overvloed aan stijlen, texturen en patronen die de veelzijdigheid van laminaat benadrukken. Of je nu de warmte van hout in je woonkamer wilt brengen of de strakke uitstraling van donker laminaat in de keuken wenst, laminaat biedt eindeloze mogelijkheden. Bij laminaat van Carpetright is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen tussen verschillende kleuren laminaat, maar ook tussen allerlei plankbreedtes. Zo stel je zelf jouw unieke vloer samen!

Visgraat laminaat is een welbekende en ook populaire trend in de vloeren. In 2024 wordt verwacht dat de walvisgraat vloer zijn opmars gaat maken Een walvisgraatvloer is een variant van de visgraatvloer, maar met een iets andere opstelling van de planken. Bij een walvisgraatvloer worden de planken net zoals bij de visgraat in een hoek van 45 graden gelegd. Echter zijn de planken bij de walvisgraatvloer breder en langer, wat resulteert in een opvallender en moderner patroon. Het patroon lijkt op de graten van een walvis, vandaar de naam “walvisgraat”.

Een opvallende trend is het gebruik van laminaat met een natuurlijke uitstraling. Authentieke houtimitaties worden steeds realistischer, waardoor je de warmte van natuurlijke materialen in huis kunt halen zonder concessies te doen aan duurzaamheid of onderhoudsgemak. Daarnaast is laminaat een goedkopere keuze dan een echte houten vloer.

Duurzaamheid en onderhoudsgemak blijven populair

Een andere prominente factor in de woontrends van 2024 is de nadruk op duurzaamheid en onderhoudsgemak. De duurzaamheid van vloermaterialen kan afhangen van verschillende factoren, waaronder het productieproces, de levensduur, het onderhoud en de mogelijkheid tot recycling. Populaire vloertypen zoals laminaat, PVC en de gietvloer hebben zowel positieve als negatieve punten op het gebied van duurzaamheid. Zo staat laminaat bekend om zijn slijtvastheid en eenvoudige reiniging.

De keuze voor laminaat draagt niet alleen bij aan een duurzamere levensstijl, maar het biedt ook praktische voordelen voor het dagelijkse leven. Het produceren van PVC vloeren kan op verschillende manieren worden gedaan, zowel duurzaam als minder duurzaam. Vloeren die op een duurzame manier zijn geproduceerd krijgen een milieucertificering, dus let daar vooral op als je een nieuwe vloer zoekt! Verder gaat dit type vloer over het algemeen erg lang mee, wat bijdraagt aan de duurzaamheid ervan. Gietvloeren kunnen duurzaam geproduceerd worden, maar dit is niet altijd het geval. De meeste hoogwaardige gietvloeren zijn echter duurzaam en gaan ook erg lang mee. Al met al maakt het type vloer voor de duurzaamheid niet veel uit, maar komt het meer aan op de keuze van de aanbieder en of deze de vloer duurzaam produceert en legt. Belangrijk om dus op te letten bij het kopen van je vloer!

Doe het zelven of niet?

Een wat algemenere woontrend is de opkomst van het doe-het-zelven. Verbouwingen zijn vrijwel altijd erg prijzig, maar door zelf de handen uit de mouwen te steken kan er hier en daar heel wat bespaard worden. Door een vloer te kiezen die zelf gemakkelijk te leggen is, bespaar je op de kosten om de vloer te laten leggen door een professional. Een gemakkelijk te leggen vloer is bijvoorbeeld kliklaminaat.

Er valt echter ook te beargumenteren waarom het inschakelen van een professional voor je vloer een verstandige keuze kan zijn. Daarmee ben je verzekerd van een strakke afwerking en een vloer die niet alleen mooi oogt maar ook lang meegaat. Bij vloertypes zoals visgraat laminaat is het leggen wat lastiger, dus in dat geval kun je beter laminaat laten leggen door een professional.

Dit waren een aantal trends op het gebied van vloeren voor 2024! Ga jij voor een hippe duurzame walvisgraat vloer? Of kies je voor doe-het-zelf kliklaminaat?

Gesponsorde inspiratie blog in samenwerking met Carpetright
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog