Menu
Kleur- en interieur trends / Stijlvol Styling op reis / Woonkamer inspiratie / Woontrends

Interieur trends | Wereldse woontrend ‘Explore & Discover’

Interieur trends | Wereldse woontrend 'Explore & Discover' - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Dutchbone via Fonq

Interieur trends | Wereldse woontrend ‘Explore & Discover’.
De zomervakantie periode gaat bijna beginnen maar blijf je thuis, dan kun je ook hier als het ware de wereld rondreizen met de wereldse woontrend  ‘Explore & Discover’. Bij deze woontrend kun je denken aan prachtig beschilderd aardewerk uit Marokko of een met de hand geweven plaid van een Indiase markt. Zo haal je in een handomdraai wereldse invloeden in huis.
Vaak zijn wereldse woonaccessoires en meubels persoonlijke schatten met een bijzonder verhaal. Ze halen de mooiste reis herinneringen en verhalen naar boven. Ben jij ook een echte verzamelaar? Dan vind jij deze woontrend vast en zeker werelds!

Interieur trends | Wereldse woontrend 'Explore & Discover' - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Dutchbone via Fonq

Reizen, bijzondere verhalen en natuurlijke materialen 
Met de woontrend Explore & Discover reis je de hele wereld over op zoek naar inspiratie. Alles draait om het verhaal achter een product. Waar komt het vandaan, wie heeft het gemaakt en waarom eigenlijk? Met een eigen verhaal verandert een alledaags product al snel in een bijzonder object. Het merk Dutchbone omarmt deze trend volkomen. Zo reisde het designteam af naar India en ontdekte daar een authentiek familiebedrijf dat stoffen bewerkt met blokprints. Hier is de Indian Block uit voortgekomen: prachtig textiel dat met de hand is gestempeld.
Qua kleuren staan de aardetinten centraal. Logisch, want er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Vooral donker bewerkt hout zien we veel terug. Dit matcht prachtig met lichte tinten, zoals beige en zacht mosgroen. Het resultaat is een sfeervolle en warme uitstraling.
Shoptips:
Kubu stoel  €169,-        Cradle hanglamp €89,-
Indian block kussen € 29,50        By hand bijzettafel  €149,- 

Verzamel er op los 
Eén bijzonder object is natuurlijk op zichzelf al prachtig, maar met een grootse verzameling komt deze trend pas echt goed tot zijn recht. Verzamelen is hét codewoord binnen de “Explore & Discover” trend. Zorg ervoor dat in elke hoek van het huis een groot object met een verhaal terug te vinden is. Kost dit te veel tijd of vind je het een te grote investering? Doop dan een kast om tot dé plek voor al jouw meest waardevolle schatten. Bij elkaar hebben kleine accessoires vaak meer kracht dan wanneer er hier en daar wat staat.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com