Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Woontips

Interieur | Verdeel je ruimte met vloerkleden

Het juiste vloerkleed kiezen doe je zo - Interieur styling © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Vloerkleden zijn een eenvoudige manier om de sfeer in een ruimte te veranderen en tegelijkertijd de ruimte te verdelen. Je kunt vloerkleden gebruiken om bepaalde delen van de kamer te markeren, zoals een zithoek of een speelhoek voor kinderen, of om een ​​ruimte visueel te verdelen, zoals een eet- en woonkamer. 

Door het toevoegen van een vloerkleed creëer je niet alleen een bepaald accent, maar ook meer warmte en comfort in de ruimte.

Gebruik vloerkleden in de tuin

Vloerkleden zijn niet alleen geschikt voor binnen, maar kunnen ook een aanvulling zijn op je tuin of veranda. Een buitenkleed is meestal gemaakt van weerbestendige materialen, zoals polypropyleen, en kan gemakkelijk schoongemaakt worden. Ze kunnen een comfortabele en stijlvolle manier zijn om je buitenruimte op te fleuren en te beschermen tegen het weer.

Kies het juiste formaat en patroon

Het kiezen van de juiste grootte van een vloerkleed is belangrijk om de ruimte visueel te verdelen. Als het vloerkleed bijvoorbeeld te klein is, zal het niet de gewenste uitstraling hebben en zal het niet de ruimte op de juiste manier verdelen. Aan de andere kant, als het te groot is, zal het juist te veel opvallen en zal het de ruimte te veel verstoren. Het is daarom belangrijk om het juiste formaat en patroon te kiezen, afhankelijk van de grootte en stijl van de kamer.

Creëer contrast en accent

Het kiezen van een vloerkleed met een opvallend patroon of kleur kan een goede manier zijn om een ​​accent toe te voegen aan de ruimte. Door het te contrasteren met de kleuren en materialen in de rest van de kamer, kun je een opvallend middelpunt creëren en de aandacht vestigen op bepaalde delen van de kamer. Dit is een effectieve manier om de sfeer en uitstraling van de kamer te verbeteren.

Tuin inspiratie | Geranium vol kleur en geur -StijlvolStyling.com

Gebruik vloerkleden in de tuin

Vloerkleden zijn niet alleen geschikt voor binnen, maar kunnen ook een aanvulling zijn op je tuin of veranda. Buiten vloerkleden zijn meestal gemaakt van weerbestendige materialen, zoals polypropyleen, en kunnen gemakkelijk schoongemaakt worden. Ze kunnen een comfortabele en stijlvolle manier zijn om je buitenruimte op te fleuren en te beschermen tegen het weer.

Vloerkleden als praktische oplossing

Vloerkleden kunnen ook praktische voordelen hebben, zoals het beschermen van je vloer of het verbeteren van de geluidsisolatie in een kamer. Bovendien kun je door het gebruik van vloerkleden de levensduur van je vloer verlengen, omdat het voorkomt dat deze snel slijt of beschadigd raakt door schoenen of meubels.

Combineer verschillende stijlen

Vloerkleden kunnen ook gebruikt worden om verschillende stijlen en materialen in een kamer te combineren. Bijvoorbeeld door een modern vloerkleed te combineren met traditionele meubels, kun je een unieke en interessante sfeer creëren. Of door een vloerkleed met een natuurlijke uitstraling te combineren met moderne meubels, kun je een rustige en aangename omgeving creëren. Door vloerkleden op de juiste manier te gebruiken, kun je een opvallend accent toevoegen aan een kamer of een ruimte verdelen. Of je nu op zoek bent naar een praktische oplossing, een stijlvolle toevoeging of een combinatie van verschillende stijlen, vloerkleden bieden vele mogelijkheden om de sfeer en uitstraling van je huis te verbeteren.

Gesponsorde inspiratie blog i.s.m. Volero
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com