Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Woontips

Interieur | Vitra – Design voor het interieur

Vitra Design voor het interieur

Vitra Design is een tijdloos merk dat een goede investering is voor de toekomst. Het assortiment bestaat uit kwalitatief hoogwaardige producten waar je jarenlang van kan genieten. Doordat de designs tijdloos zijn, kan je eindeloos blijven combineren met nieuwe design producten in het interieur. Vitra heeft een breed scala aan design stoelen, banken en accessoires. De designmeubelen zijn echte klassiekers en herkenbaar aan de vormgeving. Vitra heeft innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. In dit blog lees je meer over het bijzondere assortiment van Vitra Design. 

Duurzaamheid van Vitra

Vitra heeft oog voor kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. De design meubelen zijn stijlvol en zijn goed te combineren met de huidige woontrends. Vitra is van oorsprong een Zwitsers merk. Vitra produceert al sinds de jaren 50 prachtige en unieke stoelen, tafels, lampen en woonaccessoires. Ze maken design meubelen voor zowel de particuliere markt als voor kantoren en openbare ruimtes. 

Vitra heeft samengewerkt met bekende designers zoals Charles en Ray Eames, Verner Panton, Jean Prouvé, Hella Jongerius en de gebroeders Bouroullec.

Het bleek dat Vitra en Eames een gouden combinatie zijn. In deze samenwerking zijn veel bekende design iconen ontstaan die momenteel niet meer weg te denken zijn. Denk aan de beroemde Eames Lounge chair. Het is de ultieme lounge stoel om te ontspannen. Deze design lounge stoel heeft een moderne en luxueuze uitstraling en past in elk stijlvol interieur. 

Door voor Vitra design te kiezen doe je tevens wat goed voor het milieu. Het merk streeft namelijk om de meubelen optimaal te produceren zodat het minder schadelijk is voor het milieu. De design collecties van Vitra zijn duurzaam. Dat komt doordat de producten van hoge kwaliteit worden gemaakt waardoor deze een lange levensduur hebben. 

Vitra Design voor het interieur

Het design assortiment

Het design assortiment van Vitra is kenmerkend aan de vormgeving. Hierdoor zijn de design klassiekers heel herkenbaar in elk interieur. 

Een echte designklassieker is de Eames House Bird. De Eames House Bird is een iconisch ontwerp dat vaak te bewonderen is in vele woonkamers. Ook de Eames Elephant is een favoriet. Het ontwerp heeft een hoog knuffelgehalte en is geliefd bij jong en oud. 

Daarnaast zijn de Vitra stoelen erg populair. Neem de Eames Plastic Chairs. Deze stoel vormt zich naar het menselijk lichaam. In 2018 werden de vernieuwde en verbeterde versie van Eames Plastic Chairs uitgebracht genaamd Fiberglass Chairs. De Eames Fiberglass Chairs zijn gemaakt van glasvezel en zijn verkrijgbaar in vele kleuren.

Vitra design voor een thuiskantoor

Nu thuiswerken steeds populairder wordt kan je ook bij Vitra terecht. Vitra’s stijlvolle toolboxen zien er niet alleen leuk uit op je mooie Vitra bureau, maar ze zijn ook super handig om je spullen in op te bergen. Je hebt echt nooit meer een rommelig bureau! Daarnaast hebben ze ook erg comfortabele en ergonomische Vitra bureaustoelen. Met Vitra ga je niet alleen voor een stijlvol thuiskantoor, maar houd je je lichaam gezond en in de juiste houding.

De bureaustoelen van Vitra zijn er in vele kleuren, maten en designs waardoor ze in elk interieur passen. Match je bureaustoel bij een Vitra bureau om de beste en mooiste thuiswerkplek te creëren waar je heerlijk kan werken.

Naast bureaustoelen, bureaus en toolboxen heeft Vitra nog veel andere accessoires in het assortiment om je thuiskantoor helemaal af te maken. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle lampen, handige kasten en minimalistische klokjes. Haal stijl in huis en werk in een creatieve omgeving met Vitra design.

Inspiratie blog i.s.m. Mister design.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com