Menu
Interieur inspiratie / Liefde & Relatie / Slaapkamer / Winter / Wonen en seizoenen / Woontips

Interieur | Warmte en sfeer in de slaapkamer

Interieur styling :: SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Koud he!? Deze winter kunnen wij wel een extra warm dekbedje gebruiken. Maar wist je dat je met kleuren en de juiste inrichting ook voor een warme uitstraling van de slaapkamer kunt zorgen zodat je meer kunt ontspannen en geniet van een fijne sfeer? En ja daar krijg je zeker een warm gevoel van. Hoe dat werkt? In deze blog vertel ik je daar meer over.

Warmte in je slaapkamer

Om er vooral niet om heen te draaien, waar denk jij aan als je aan liefde en romantiek in combinatie met interieur denkt? Vast en zeker komt de slaapkamer als ruimte het eerste bij je op. Logisch want dit is naast de badkamer de meest intieme ruimte van ons huis. Ik geef geregeld interieuradvies voor slaapkamers en richt minstens zo vaak slaapkamers van mensen compleet in. Super leuk en een eer om te mogen doen, juist omdat de slaapkamer zo’n belangrijke ruimte is. Ieder mens is uniek dus iedere wens is anders. Toch is doorgaans de meest gevraagde woonstijl combinatie: Licht en fris overdag en knus/romantisch in de avonden. Daarnaast moet anno nu de slaapkamer een multifunctionele ruimte zijn.

De slaapkamer is tegenwoordig veel meer dan een ruimte om te slapen. We hebben er elkaar lief, hebben er meer dan eens fijne gesprekken, brengen er een hoop tijd door met onze tablet/smartphone voor het kijken van onze favoriete films en series.. Daarnaast blijft slapen natuurlijk het nummer 1 doel van de slaapkamer, op de voet gevolgd door sex en daarna komt lezen als belangrijke manier van de slaapkamer benutten. Eerder schreef ik er al eens een blog over Nederlanders en hun slaapkamer het meest voor gebruikt, dit slaapkamer onderzoek gaf maar weer eens aan hoe veelzijdige ruimte de slaapkamer is.

Breng jij weinig tijd in de slaapkamer door? Dan ligt dit er mogelijk aan dat jij je slaapkamer niet als comfortabel en gezellig ervaart. Dat is jammer want van een slaapkamer valt zoveel moois te maken.

Woontrends 2019 | Dream-palet, dromerige kleuren, wit wonen en aaibare combinaties | Woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design Photo: Dulux-Colour-Futures-Colour-of-the-Year-2019-A-place-to-dream-Bedroom-Inspiration-Global-BC-77B-P

Photo: Dulux Colour Futures Colour-of-the-Year-2019

Kleurgebruik in de slaapkamer

Meer warmte in je slaapkamer brengen begint bij het juiste kleurgebruik. Blauw is veruit de beste kleur voor de slaapkamer omdat deze een frisse aanblik geeft en een rustgevende invloed heeft op je gemoed toestand, in de avonduren kan blauw juist heel warm overkomen, zeker donkerblauw tinten in combinatie met maken as goud, brons en koper. Ik moedig blauw als slaapkamer kleur zeker aan, maar heel eerlijk je wil meer dan alleen slapen in je slaapkamer, toch?

Wat dacht je van de kleur rood? Rood wakkert direct je gevoel voor ‘passie’ aan, je hongerigheid en energie. Cosy-ness en romantiek te over zou je kunnen zeggen. Nadeel je slaapt er wel slechter bij omdat je psychisch continue gestimuleerd wordt door rood om alert te blijven en lief te hebben. Voor mensen met een depressie is rood zelf funest omdat rood angst aan kan jagen.
Ben je een nuchter en kalm persoon? Dan kan rood prima als slaapkamer kleur mits je deze wel in balans weet te brengen met een wat meer rustgevende kleurtint. Warmte kun je trouwens ook prima creëren met donkergroen, koffiekleuren en zacht roze. Deze kleuren evenals blauw gaan zeker samen met warm rood en zorgen voor een spannend contrast.

Interieur styling :: SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Met liefde in de slaapkamer

Een royaal bed van goede kwaliteit, mooi bed sprei, plaid en voldoende hoofd- en sierkussens. Gezelligheid creëren met mooie accessoires en kaarsen en niet te vergeten; planten en bloemen. Bloemen symboliseren vaak iets wat met de liefde te maken heeft zoals genegenheid, vriendschap, vertrouwen, dankbaarheid en geluk. Hoe mooi is dan om juist bloemen in je slaapkamer te zetten, zeker voor de romantische momenten. De kunt ook kiezen voor een plant met mooie bloemen zoals een Orchidee of Cymbidium.

Een knusse slaapkamer creëer met tenminste een schoon en mooi dekbedovertrek om een zacht en warm dekbed zoals een Graz donzen dekbed van White Cloudz. De juiste verlichting mag trouwens absoluut niet ontbreken! Zorg voor voldoende verschillende type verlichting met een warme kleurtint en eventueel dimbaar. Zorg daarnaast er vooral voor frisse lucht en dat je slaapkamer opgeruimd is. Maak je bed ’s morgens op, het kost weinig tijd maar je zult echt merken dat je een stuk prettiger ’s avonds je slaapkamer binnen wandelt als deze fris, opgeruimd en verzorgt is qua uitstraling.

Ook een goede tip; In veel slaapkamers is het vaak net iets te koud, wat de ontspanning zeker tijdens ‘romantische momenten’ niet echt ten goede komt. Check daarom of je huidige radiator nog goed werkt. Ontlucht je radiator bijvoorbeeld op tijd voordat deze op het irritante af begint te tikken. Je kunt altijd nog bij gebreken een Nieuwe radiator kopen. Zo breng jij warm de herfst en winter door in gezellige sferen, daarnaast omdat een radiator een groot vlak is kan een nieuwe variant voor een frisse aanblik zorgen.

Hoe zorg jij dat jouw slaapkamer interieur helemaal past? En wat voor type interieur stijl zorgt ervoor dat jij meer ontspant? Ik ben benieuwd! Laat het mij weten in de comments of via social media.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com