Menu
Samenwerking / Tech & SMART Home / Woontips

Interieur | Weet wat er thuis gebeurt met de Nest Cam

Interieur | Weet wat er thuis gebeurt met de Nest Cam - Woonblog StijlvolStyling.com

Interieur | Weet wat er thuis gebeurt met de Nest Cam (review).
De vakantieperiode breekt bijna aan en voor veel mensen is op vakantie gaan toch nog steeds een spannende gebeurtenis.
Je laat huis en haard achter voor over het algemeen twee weken rust en leuke dingen doen elders in Nederland of in het buitenland. Of je nu wel of niet op vakantie gaat, willen weten wat er thuis gebeurt dan kennen we denk ik allemaal wel.
Eerder vertelde ik jullie als over de handige NEST learning thermostaat en de NEST protect, en vandaag laat ik jullie kennismaken met de derde topper van Nest Labs (onderdeel van Google’s dochteronderneming Alfabet); De Nest Cam.

Wat is het?

De Nest Cam is een handige drop-cam technologie met een eigen app. Deze heeft een bijzonder goede beeldkwaliteit en is volledige compatibel met de als Nest producten als de Nest learning thermostaat en de Nest protect (rookmelder).

Installatie 

Installatie van de Nest Cam is super simpel. Je sluit de usb-kabel aan op de camera en de usb-adapter welke tevens meegeleverd is. Stekker in het stopcontact en start de app op via je tablet of smartphone. Met het scannen van de QR-code op de achterkant van de camera voeg je jouw Nest cam in een handomdraai toe aan je Nest account. Maak verbinding met het wifi-netwerk en je kunt live meekijken in huis.

Neerzetten of ophangen

Wat ik erg handig vind je kunt de camera zowel neerzetten als ophangen. Hiervoor hoef je geen gaten in de muur te boren omdat de Nest Cam een sterke magneet heeft welke ook op bijvoorbeeld een deurpost blijft hangen. Als je wil kun je hem natuurlijk ook aan het plafond of de muur bevestigen. Door de meeleverende plafond plaat is de keuze geheel vrij hierin.
Let wel op dat er een stopcontact in de buurt is voor de stekker en bijgeleverde kabel.

Beeldkwaliteit

Een heet hangijzer bij de oude drop-cam’s was vooral de beeldkwaliteit. Met de Nest Cam kun je filmen in een beeldhoek van 130 graden. Bij ons thuis heb ik hem getest in de hal en de hele hal was daarmee zichtbaar. De Nest Cam maakt opnames in een resolutie van 1080p, dit maakt dat over de beeldkwaliteit niets te klagen valt, tenminste wat ons betreft dan. Personen zijn heel duidelijk herkenbaar zowel overdag als ’s nachts met het nachtzicht dat deze camera bied.

Interieur | Weet wat er thuis gebeurt met de Nest Cam - Woonblog StijlvolStyling.com

Kosten voor het opnemen van ‘gevaar’

De Nest Cam bied jou als bewoner te mogelijkheid om live mee te kijken in de ruimte waar je de Nest Cam ophangt, is er iets aan de hand dan neemt de Nest Cam deze waarschuwing op zodat je hem later kunt terugkijken.
Nest slaat deze video’s op in een eigen cloud, echter hier moet je wel voor betalen. De kosten zijn zo’n 10 euro per maand voor de 10 dagen terugkijken en 30 euro per maand voor 30 dagen terugkijken. Één belangrijke uitzondering is er wel; Heb je net als ik ook de Nest Protect rookmelder in dezelfde ruimte als de Nest Cam en is er een rookmelding? Dan wordt er gratis een filmpje opgenomen tijdens de rookmelding. In het ergst geval zie je dus live dat er thuis brand is, maar dan kun je tenminste wel direct de brandweer waarschuwen. Ook vanaf je vakantieadres!

Thuis versus van huis

Iets wat ik helemaal niet prettig vond is het idee dat ik continue gefilmd wordt als ik thuis ben, filmpjes worden namelijk gedurende een tijd opgeslagen en dat is toch best een raar idee als je net door de gang loop vanuit de douche.
Via de app kun je om dit tegen gaan en de camera in- en uitschakelen. Wanneer je weg gaat kan je gemakkelijk de Nest Cam met één druk op de knop inschakelen. Maak je net als ik ook gebruik van de Nest-thermostaat, dan kan de thermostaat zelf ook automatisch jou afmelden wanneer hij registreert dat je al enige tijd niet meer in huis bent (op basis van beweging). Dit heet in de app Auto-Afwezig. Naast het veranderen van je status thuis/ niet thuis kun je ook gebruik maken van een tijdschema. Handig!

Shoptip

De Nest Cam is o.a. verkrijgbaar bij Coolblue.nl

Beelden: woonblog StijlvolStyling.com.
Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Nest. 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com