Menu
Interieur inspiratie / Modern wonen / Scandinavische woonstijl

Kleur & interieur | Een licht en wit interieur

Interieur | Een licht en wit interieur - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: designenwonen

Interieur | Een licht en wit interieur.
Wie denkt dat wit saai is heeft het helemaal mis. Wit is een perfecte basiskleur die je kunt gebruiken in het interieur. Wit is al jarenlang erg populair als het gaat bij het inrichten van een woning.  Dit komt doordat wit een makkelijke kleur is, die rust geeft en veelal met alle andere kleuren te combineren is. Maar waar moet je opletten bij het inrichten van een wit interieur, je wilt tenslotte er voor zorgen dat het geen steriele uitstraling geeft. Combineer daarom met verschillende soorten vormen en texturen. Denk hierbij aan de vloer, stoffen van meubels, vloerkleden, gordijnen, planten en woonaccessoires.

De basis

Een mooie lichte woonkamer inrichten begint bij de basis, dit betekent dat je de kleur bepaalt voor de muren en wat er op de vloer komt. Bij een lichte woonkamer kun je het beste gaan voor ‘simpel’; schilder daarom alle wanden in een wittint. Voor de vloer zijn er meer opties, je kunt kiezen voor een lichte houten vloer, een wit/white wash laminaat, witte plavuizen, of een mooie licht grijze gietvloer. Wil je meer warmte? Kies dan voor een berken of eiken houten vloer. De vloer is één van de belangrijkste kenmerken voor het inrichten van een lichte woonkamer. Dit heeft te maken met de grote oppervlak die een vloer (meestal) inneemt. Een woonkamer met een witte vloer straalt veel meer ruimte en openheid uit dan een donkere vloer. Het maakt de woonkamer veel lichter en luchtiger. Dit is ideaal als je een niet al te groot huis hebt maar het wel optisch groter wilt laten lijken.

De meubels

Bij het inrichten van een lichte woonkamer, hoef je niet perse ook witte meubels uit te kiezen. Mix verschillende materialen door elkaar zoals wol, leer, hooglans en mat zodat het een spannend geheel word. Hout combineert perfect in een lichte woonkamer maar ook zwarte meubels kunnen heel strak en juist (voor de liefhebber) minimalistisch staan. Denk bij kleuren voor een bank aan, grijs, taupe of wit. Hou je van speels? Dan is een bank in een opvallende kleur als geel ook erg zonnig.

Interieur | Een licht en wit interieur - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: homeyohmy

Met kleur

Wit en kleur. Voor diegene die een witte woonkamer net iets to much vinden kunnen ook gaan voor een toevoeging van kleur. Een kleur toevoegen kan meer sfeer geven. Bedenk van te voren welke kleur je als accentkleur wil laten terugkomen, deze kleuren laat je terug komen in bijvoorbeeld mooie kussens, vazen, lampen, vloerkleden en woonaccessoires. Wanneer je de basis licht houd, en dan op deze manier kleur toevoegt zul je zien dat het nog steeds een mooi licht geheel blijft.
Tip : mooie pasteltinten gaan ook goed samen in een wit en licht interieur. Pastel geeft in combinatie met wit het interieur een romantische en/of Scandinavische uitstraling.

Interieur | Een licht en wit interieur - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: nordicdays

Planten

Planten zijn niet alleen goed voor een fijn leefklimaat, ze creëren veel sfeer in huis. Groen past natuurlijk perfect in een lichte omgeving. Denk hierbij aan cactussen, vetplanten, olijfboompjes of een kamerboom. Ook verse bloemen zorgen ervoor dat het een gezellig huis wordt. Zet een grote verzameling verschillende planten bij elkaar voor een mooie eyecatcher of ga voor 1 grote vaas op de eettafel met een bos bloemen in een kleur naar keuze.

Interieur | Een licht en wit interieur - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: uttterly

Interieur | Een licht en wit interieur - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: decouvrirdesign

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com