Menu
Interieur inspiratie / Kleur- en interieur trends / Kleurrijk wonen

Interieur | Wonen in de bohemian stijl

Interieur | Wonen in de bohemian stijl - Woonblog StijlvolStyling.com

Interieur | Wonen in de bohemian stijl.
Veel kleur, prints, verschillende (rijke) materialen en heel veel accessoires van over de hele wereld. Dit staat voor de stijl bohémien stijl. Een ’tikkeltje’ extravagant, werelds maar stijlvol. Als je deze stijl wilt toepassen in jouw interieur moet je wel durven en groots denken. De bohemian style past ook perfect bij deze tijd van het jaar; met de bohémien stijl is frisse en vrolijke lente en zomer gegarandeerd!

Kleur

Nu is kleur erg belangrijk in de boho stijl maar je kunt het ook wat subtieler aanpakken. Als je voor deze stijl gaat neem je als basis de kleur wit, hieraan voeg je natuurlijke materialen toe. Denk hierbij aan rotan, katoen, wol, veren, hout, planten, papier, takken enzovoort. Kleuren die je kunt gebruiken in de accessoires zijn wit, goud, zilver, terra cotta, zwart, bruin en grijs.

Beeld: RiverdaleStylingtip: zet een mooie plant eens in een grote romanmand, dit past perfect in deze stijl en geeft een natuurlijke sfeer.

Als je voor de kleurrijke bohemian style wilt gaan neem je kleuren als paars, rood, roze, oranje, groen en blauw. Combineer verschillende materialen door elkaar voor een mooie warme mix durf is het keyword. Wat ook zeker niet kan ontbreken zijn groene planten, groot en veel!

Interieur | Wonen in de bohemian stijl - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: Riverdale

Materialen & Accessoires

Ga op het gebied van materialen voor natuurlijke materialen met een vintage uiterlijk. Deze vind je vaak in tweedehandswinkels, in de wereldwinkel of op verschillende markten. Vaak zit er een verhaal achter deze meubelstukken of accessoires, dit past perfect in deze stijl. Neem voor de kussens en plaids mooie materialen als velours, katoen en andere prachtige stoffen. Leuke kwastjes/franjes zijn een must. Voor op de vloer gaan we voor een aantal verschillende vloerkleden met prints, leg hier een aantal kussens op elkaar voor een extra ‘cosy’ zitplekje. Wat al eerder is genoemd zijn planten, deze kunnen niet ontbreken en voegen echt iets toe aan deze stijl. Een leuke DIY tip : macramé. Deze trend is helemaal terug en super leuk om te maken. Knoop hier plantenhangers van of een mooie muurdecoratie. Verder is het natuurlijk super leuk als je tijdens jouw reizen accessoires en andere souvenirs meeneemt, deze zijn dan uniek en extra speciaal. Verder is het leuke aan de bohemain style dat je deze in het hele huis kunt toepassen maar ook uitermate geschikt is voor buiten.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com