Menu
Interieur inspiratie / Natuurlijk wonen / Scandinavische woonstijl / Woontrends / Zomer

Interieur | Woontrend Scandinavisch bohemian

Interieur inspiratie | Scandinavisch bohemian - Woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design (beeld hkliving & estahome)Beeld: hkliving & estahome

Ibiza interieur? Of misschien toch een vleugje Stockholm voor thuis? Twee uiterste woonstijlen (Bohemian en Scandinavisch) vinden elkaar deze zomer de woontrend: ‘Scandi Boho’. Oftewel een mix van Scandinavisch minimalistisch en bohemian eclectisch design. Mismatch of ‘match made in heaven’. Wat mij betreft optie 2.

Stockholm en een Ibiza interieur in één

Waar worden wij tijdens de zonnige zomer maanden nu blijer van als licht, ruimte en hier en daar een flinke dosis kleur. Van zandtinten tot felle uitspattingen. Deze twee woonstijlen, Scandinavisch en bohemian, hebben op het eerste oog voor de meeste mensen niets met elkaar gemeen. Maar als je goed kijkt zie je veel vergelijking in groen gebruik (bloemen en planten), robuuste houten meubels, een royale loungebank, eclectische vloerkleden en nog veel meer details die deze twee woonstijlen dichter bij elkaar brengen dan ooit.

Overdaad aan gezelligheid met Scandi boho

Modern, wit, clean en luchtig dat is Scandinavisch minimalistisch. Ik ben van mening dat deze woonstijl op zichzelf al snel karakter en warmte mist. Echter dat ‘cosy’ gevoel voeg je deze zomer met alle bohemian wooncollecties die er momenteel te koop zijn, binnen een mum van tijd toe aan een Scandinavisch interieur. Dit doe je met eclectische patronen, een vleugje kleur, vintage items en een hoop groen!

Deze twee woonstijlen zijn een perfecte combinatie van strakke lijnen en gezelligheid van prints en een overdaad aan natuurlijke en vintage woonaccessoires. Juist door deze combinatie is alles in balans. Essentieel bij deze trend is goed kunnen combineren en kunnen werken met laagjes, anders neemt al snel één van beide woonstijlen de overhand. Kies daarom voor witte of zandkleurige  muren en kleur in de accessoires. Voeg daarnaast natuurlijke producten toe als hout, rotan en grof touw. Hou je niet zo van felle kleuren? Bij deze trendy zie je ook veel de combinatie van warme natuurlijke materialen als massief hout en zwart-wit patronen.

Om deze woonstijl persoonlijk te maken zijn unieke woonproducten een must-have! Denk aan unieke woonitems, eclectische tapijten en planten die je met liefde hebt groot gebracht. Groen kun je nooit genoeg hebben in huis bij deze woonstijl! Perfect bij deze woonstijl is de monestera, varen, bananenboom en verschillende soorten palmen. Zet ze bij voorkeur in potten van aardewerk (terracotta) of grove rieten manden. Wil je makkelijke planten? Dan kies je bijvoorkeur voor vetplanten en cactussen. Leuk is verder om van de Monestera een mooi blad af te halen, en deze in een vaas te zetten op kraanwater. Zo heb je wekenlang plezier van een mooi blad in een vaas! Ook natuurlijke prenten van planten en bloemen kunnen net dat beetje extra natuur in jouw ‘Scandi boho’ interieur brengen. Momenteel zijn ze volop verkrijgbaar evenals mooie grove manden en eclectische tapijten.

Scandi Boho – Moodboard

Beelden: SBZ Interieur Design, StijlvolStyling.com, Esta Home, hkliving.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com