Menu
Badkamer / Interieur inspiratie / Samenwerking / Woontips / Woontrends / Woontrends 2019

Interieur | De badkamer trends 2019

©SBZ-Interieur-Design-Interieuradvies-Interieurontwerp-styling-Loft-Amsterdam-5-reportage-door-Woonblog-StijlvolStyling.com

Het nieuwe jaar is alweer in volle gang. Een jaar vol nieuwe innovaties, nieuwe collecties, trends en stijlen, zo ook op badkamer gebied. In deze blog vertel ik je er alles over en laat ik je zien welke ‘stomende’ trends mijn favorieten zijn voor dit woonjaar.

Binnenkijken | Het vtwonen huis 2018 - vt wonen&design beurs - SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Badkamer trends nr1.: Natuurlijke materialen en tinten

Al jaren steeds populairder aan het worden en inmiddels badkamer trend nummer 1. Het naar binnen halen van de natuur is helemaal hot! Naast de natuur staan ook de invloeden vanuit etnische culturen steeds meer centraal. Qua kleuren zie je veel blauw, groen en aardetinten. Aangevult met wit of zwart. Mat zwart zie je vooral dit jaar bijzonder veel terug in kranen en douchekoppen.

Ook natuurlijke materialen spelen een belangrijke rol bij de nieuwste badkamer trends zoals (grof) hout, maar ook steensoorten als marmer en natuursteen. In accessoires zie je veel klei, sponsen, rotan en planten in de badkamer. De botanisch wellness twist zet je extra kracht bij met bijvoorbeeld zeeppompjes die je doen denken aan oud apothekers flessen zoals de zeep-collectie van Meraki.

Wil je meer luxe? Combineer dan eens een grote inloopdouche met sunshower in een vol natuurlijke materialen in combinatie met strakke en luxe accessoires. Een gouden of juist koperen kraan of douchekop geeft een extra luxe tintje en zorgt meteen voor een spannend kleuraccent.

Badkamer trends nr2.: Kleurrijke mini wellness

Trendkleuren blauw, groen, bruin en roze in combinatie met goud zijn inmiddels ook doorgedrongen tot in de badkamer. Hiermee geef je niet alleen een retro 80’s tintje aan je badkamer, je kunt er juist ook een hele moderne twist mee geven door er mat zwarte en gouden accenten aan toe te voegen. Zie jij jezelf al in jouw ligbad liggen terwijl je geniet van een ruimte vol kleurcontrast? Blauw en groen zijn de ideale kleuren om rust mee te creëren, bruin brengt de samen met groen de natuur naar eveneens binnen. Zacht roze geeft juist een hele verrassende moderne en warme twist aan je badkamer.

Badkamer trends nr3.: Praktisch en toch stijlvol

Wij wonen met zijn allen op steeds minder vierkante meters maar hebben wel steeds meer wooneisen. De badkamer moet daarom naast stijlvol ook vooral pracktisch zijn. Van bubbelbaden en baden waarin je ook kunt douchen, tot handige opbergmogelijkheden en luxe dubbele wastafels die ook in een enkele variant verkrijgbaar zijn. Ook randloze toiletten, een dekplaat of drain in de vloer van de douche, zodat je overal kunt staan zonder omhoog stekende putdeksel onder je voet, zijn populair. Al deze innovaties dragen bij aan praktisch comfort, zorgen voor een makkelijkere manier van schoonmaken en zien er allemaal ook nog eens ‘design waardig’ uit. Bijzonder om te noemen is verder dat terwijl je dit eerst vooral bij keukens zag, het badkamer meubilair anno nu juist steeds vaker greeploos is.

Een stijlvol element welke minstens zo praktisch is: trendy badkamer verlichting! Hierin gaan de ontwikkelingen ook erg snel en steeds vaker zie je prachtige led-verlichting voor de badkamer welke ook echt een sfeermaker is.

Tot slot. De badkamer is een leefruimte geworden waar wij heel wat uren in doorbrengen en daarom wordt de styling ervan steeds belangrijker.

Deze blog is een inspirerende samenwerking in opdracht van de badkamer-concurrent.
Beelden: StijlvolStyling.com/ SBZ Interieur Design

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com