Menu
Interieur inspiratie / Woontips / Woontrends / Woontrends 2021 / Woontrends 2022

Interieur | Woontrends najaar & winter 2021 – 2022

Trendwatchers signaleren twee belangrijke woontrends voor komende herfst en winter. Maatschappelijke ontwikkelingen zoals de behoefte aan een veilige en vertrouwde woonomgeving vertalen zich naar twee concrete woontrends: Safe Haven en Traditional Sentiment. Meubels en accessoires die passen bij deze trends zijn verkrijgbaar bij de diverse woonwinkels in Nederland. In deze blog vertel jou hoe jij er deze winter volgens de trends warmpjes bij zit en welke woontrends je terug gaat zien in de winkels. 

Warme winter zin

Deze winter wil je er natuurlijk warmpjes bijzitten, nee ik bedoel niet alleen door de kaarsjes aan te steken en de radiator wat hoger te zetten. Want alhoewel temperatuur en het klimaat in huis een belangrijkste rol spelen bij hoe wij ons voelen. De warme woonsfeer speelt een minstens zo belangrijke rol. 

Veilig

Het huidige, verharde maatschappelijke klimaat vol met polarisatie en claims van fake news roept bij veel mensen een behoefte aan verbinding, gelijkheid en veiligheid op. Dat zie je ook terug in de nieuwe woontrend Safe Haven waarin een gevoel van veiligheid wordt gecreëerd. Producten lopen soms in elkaar over en zo ontstaat er een vloeiend geheel. Het interieur lijkt je te omarmen. Binnen deze trend zie je vooral veel afgeronde en bolvormige meubels en accessoires. Af en toe krijgen de vormen iets koddigs en lijken eigen karakters te worden, dessins zijn daarentegen van ondergeschikt belang.

Warm kleurenpallet

Het warme kleurpalet bestaat uit roze- en bruintinten. Deze worden aangevuld met diverse pasteltinten die het geheel een nog vriendelijker en vrolijker uitstraling geven tijdens de herfst en winter. Ook aan bijvoorbeeld de eettafel. De zachte en pluizige materialen worden gecombineerd met kleurverloop en semitransparantie. Ze versterken de zachte en veilige uitstraling van het interieur.

Vertrouwd

Nieuwe technologieën, sociale media en andere vormen van digitalisering zorgen dat er veel verandert in onze maatschappij. Dat vraagt om een tegenreactie waarbij naar vertrouwde zaken wordt gezocht. Deze herfst en winter zien we dat ook terug in de woontrend Traditional Sentiment. In deze trend vinden we traditionele vormen met een nieuw en eigentijds design. Ze zijn strakker gemaakt of uitvergroot. Ook worden er combinaties gemaakt van nieuwe vormgeving met bijzondere vintage producten. Dit zorgt voor een omgeving die vertrouwd aanvoelt. Binnen de trend is veel aandacht voor detaillering.

Jaren 50

Meubels zijn soms geïnspireerd op die uit de jaren ‘50. De kleurkaart bestaat uit zachte, vergrijsde pasteltinten en donkere kleuren. De combinatie hiervan zorgt voor een nostalgische sfeer tijdens de donkere dagen. De ruitvormige dessins hebben een eigentijds karakter. De materialen zijn van hoge kwaliteit met een herkenbare en geruststellende uitstraling. De trend van vertrouwdheid kun je prima doortrekken naar de feestelijke decembermaand. Bijvoorbeeld door de eettafel te decoreren met gekleurd glaswerk, een geruit tafelkleed en servies in vergrijsde pasteltinten.

Last bus not least: Met kerstballen, dennen- en bessentakjes zet je de laatste traditionele puntjes op de i.

Fijne herfst en winter! 

 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com