Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Samenwerking / Woontrends 2023

Interieur | Zo breng je de natuur binnen in je interieur

Dat de natuur een ontspannend effect heeft op veel mensen, dat is niets nieuw. We gaan niet voor niets regelmatig een ontspannende boswandeling, fietstocht of strandwandeling maken om ons hoofd even leeg te maken. Ook binnen in je interieur kan je de natuur naar binnen halen en zo elke dag genieten van een rustige sfeer in huis. Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Planten en bloemen zijn key!

Niets brengt de natuur meer in huis dan een overvloed aan planten. Plan een uitstapje naar het dichtstbijzijnde tuincentrum en kies heel wat groene kamerplanten uit, zoals varens, monstera’s en sansevieria’s. Die zuiveren niet enkel de lucht, maar hebben ook een rustgevende uitstraling. Daarnaast is het ook leuk om regelmatig verse bloemen in huis te halen. 

Kies voor natuurlijke materialen en texturen 

Breng de natuurlijke elementen van buiten naar binnen door gebruik te maken van materialen zoals hout, bamboe, riet en steen. Kies voor meubels en accessoires die gemaakt zijn van deze materialen om een organische sfeer te creëren. Denk aan een boomstamtafel, bamboe stoelen of rieten manden. Ook texturen spelen een belangrijke rol. Kies bijvoorbeeld een zacht schapenvachtje of een geweven tapijt uit, om een nog warmere en natuurlijke sfeer te creëren. 

Laat natuurlijk licht binnenstromen

Zonlicht heeft een enorme impact op ons humeur en welzijn. Zorg ervoor dat je natuurlijk licht naar binnen laat stromen door donkere gordijnen te vervangen door lichtere, luchtige varianten. Zet niet teveel accessoires of prullaria voor je ramen en houd ze schoon zodat het licht goed naar binnen kan vallen. Als privacy een probleem is, kun je kiezen voor transparante gordijnen of jaloezieën die het licht filteren zonder jouw privacy in gevaar te brengen.

Kies voor een natuurlijk kleurenpalet

Kies voor kleuren die een natuurlijke uitstraling hebben en mooi bij je sereen interieur passen. Denk aan aardetinten zoals groen, bruin, beige en blauw. Deze kleuren kunnen worden toegepast op de verf op de muren, meubels zoals een bartafel of zetel en accessoires. Een accentmuur met een groene tint kan bijvoorbeeld een verfrissend effect hebben in een woonkamer. Combineer deze kleuren met neutrale tinten om een gebalanceerd geheel te creëren. Vermijd bovendien felle, opvallende kleuren zoals roze of geel.

Blog in samenwerking met robuuste tafels. 
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog