Menu
DIY / Interieur inspiratie / Samenwerking / Woontips

Interieur | Zo hang je kunst op een stijlvolle manier op

Interieur - Zo hang je kunst op een stijlvolle manier op - StijlvolStyling.com by Susanne - SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl


Kunst die op de verkeerde manier aan de muur hangt, is nog altijd mooi maar leidt erg af. Dit zijn vier tips om kunstwerken stijlvol op te hangen.

Tip 1. In het derde kwadrant

Schilderijen zouden op ooghoogte moeten hangen, maar ieders ‘ooghoogte’ is anders omdat we allemaal verschillende lengtes hebben, dus die regel is niet echt meer van toepassing. Een algemene regel is dat als je de muur van onder naar boven in vier stukken verdeeld, je een schilderij het beste ophangt in het derde kwadrant vanaf de vloer.

Als je muren echt hoog zijn, kun je kunst overigens hoger ophangen. Als je meubels echt laag zijn, overweeg dan om een kunstwerk lager op te hangen om de hele ruimte erbij te betrekken.

Tip 2. Kijk hoe het eruit ziet

Houd het schilderij boven een meubelstuk en kijk hoe het eruit ziet. Het kunstwerk en het meubel moeten zich tot elkaar verhouden en dicht genoeg bij elkaar zijn om samen de gehele muur er als een eenheid uit te laten zien. Als er veel ruimte is tussen het schilderij en het meubel, ziet het er vaak onsamenhangend uit.

StijlvolStyling.com by Susanne - SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Tip 3. Groot genoeg voor een ruimte

Vaak is kunst te klein is voor de ruimte, dus wees niet bang om een grote schilderij aan te schaffen. Je kunt ook twee kleinere schilderijen ophangen voor een beter effect.

Tip 4. Behandel een collectie als één geheel

Als het om een verzameling kunstwerken gaat, dan moet je de hele collectie als één geheel behandelen. Gebruik zoveel mogelijk de muur en richt de collectie in in de vorm van de muur (vierkant, rechthoekig of driehoekig).

Er zijn speciale schilderij ophangsystemen om kunst aan een schuine wand op te hangen, zodat je onder een trap of in een ruimte met een schuin plafond niet met lege muren blijft zitten.

StijlvolStyling.com by Susanne - SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Inspirerende samenwerking met Kwantum.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com