Menu
Interieur inspiratie / Keuken / Samenwerking / Woontips

Interieur | Zo kies je de beste vloer voor jouw keuken

Is de vloer in jouw keuken aan vervanging toe? Of misschien ben je wel aan het bouwen of verbouwen en is het tijd om de vloerbedekking voor de keuken te kiezen? Natuurlijk wil je dan de juiste keuze maken, want de keuken is bij velen het hart van het huis. Er wordt niet alleen gekookt, maar vooral geleefd. De vloer moet dus niet alleen mooi zijn, maar ook bestand tegen vocht, vuil en veelvuldig gebruik. Hier zijn vijf tips om je te helpen de beste vloer voor jouw keuken te kiezen.

Functionaliteit

De keuken is een van de meest gebruikte ruimtes in huis, dus je vloer moet functioneel zijn. Dit betekent dat hij duurzaam, waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken moet zijn. Tegels zoals arduin zijn een populaire keuze omdat ze duurzaamheid zijn en waterbestendig. Ze zijn ook bestand tegen krassen en vlekken, wat handig is in een drukke keuken. Vinylvloeren zijn een andere goede optie omdat ze waterdicht en zacht onder de voeten zijn, wat fijn is als je veel tijd in de keuken doorbrengt.

Stijl

Je vloer moet natuurlijk ook passen bij de stijl van je keuken. Heb je een moderne keuken, dan passen strakke, glanzende tegels of betonlook vloeren waarschijnlijk goed. Voor een landelijke keuken kun je denken aan hout of houtlook tegels, die meer warmte en karakter toevoegen. Als je keuken een meer traditionele uitstraling heeft, kunnen klassieke tegels zoals natuursteen of keramiek een mooie optie zijn. Het is belangrijk dat de vloer de rest van je keuken aanvult en een mooi geheel vormt.

Onderhoud

Niemand wil uren bezig zijn met het schoonmaken van de keuken. Kies daarom een vloer die gemakkelijk te onderhouden is. Tegels en vinylvloeren zijn eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek en een beetje milde zeep. Houten vloeren zien er prachtig uit, maar ze kunnen gevoeliger zijn voor water en moeten regelmatig behandeld worden om er mooi uit te blijven zien. Als je niet veel tijd wilt besteden aan onderhoud, zijn keramische tegels of vinyl de beste keuzes. Ze zijn bestand tegen vlekken en morsen, zonder dat ze veel onderhoud vergen.

Comfort

Het comfort van je keukenvloer is ook belangrijk, vooral als je veel tijd in de keuken doorbrengt. Harde vloeren zoals tegels kunnen na een tijdje oncomfortabel aanvoelen. In dat geval kun je kiezen voor vinyl, dat zachter en veerkrachtiger is, of je kan er voor kiezen om een paar tapijten in de keuken te leggen. Kurk is een andere comfortabele optie, omdat het zacht en verend is, en bovendien milieuvriendelijk en geluiddempend. 

Budget

Last but not least: je budget speelt natuurlijk ook een grote rol bij de keuze van je keukenvloer. Tegels en natuursteen kunnen prijzig zijn, vooral als je kiest voor hoogwaardige materialen of een ingewikkeld legpatroon. Vinyl en laminaat kopen is vaak voordeliger, en je kunt nog steeds kiezen uit veel verschillende stijlen en looks. Hout kan ook variëren in prijs, afhankelijk van het type en de afwerking. Vergeet ten slotte niet dat een goede kwaliteitsvloer een investering is die jarenlang meegaat.

 

Blog in samenwerking met impermo.be
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog