Menu
Badkamer / Interieur inspiratie / Samenwerking / Woontips

Interieur | Zo kies je nieuwe badkamermeubelen

Zo kies je een nieuw badkamermeubel - woonblog Stijlvol Styling - Badkamer ontwerp en styling SBZ Interieur Design

Badkamermeubelen; Toen ik vorig jaar ging verhuizen en mij suf oriënteerde op het geschikte inrichting voor onze badkamer kwam ik erachter dat er heel wat te kiezen is. Van badkamermeubel van de bouwmarkt tot super de luxe maatwerk meubel. Aanbieders genoeg. Maar waar begin je nu met zoeken en hoe oriënteer je het juist meubel zodat deze voldoet aan jouw wensen. In deze blog vertel ik je er meer over. 

Soorten en maten

Badkamermeubelen zijn er in vele soorten en maten, zo heb je een kolomkast welke vaak smal en hoog is en waarin je gemakkelijk rechtop shampoo flessen e.d. kwijt kunt en een wastafelmeubel vaak met 1 of twee lades geschikt voor kleine cosmetica, persoonlijke verzorging en hygiëne producten. Naast meubels zie je momenteel veel planken onder een badmeubel t.b.v. handdoeken. 

Om te kunnen bepalen wat je kwijt aan meubels kunt is het belangrijk vooraf een indelingstekening van je badkamer te maken dit kun je zelf doen door alle binnen maten van jouw badkamer op te nemen en doormiddel van een zogeheten schaalstok (schaal lineaal) alle maten op papier uit te tekenen. Ook bestaan er legio app’s waarmee je een digitale tekening kunnen maken van je badkamer. 

Lukt dit niet of heb je überhaupt geen idee wat voor type badkamer stijl bij je past, dan is het raadzaam een interieurontwerper in te huren die voor jou een badkamer interieur-plan kan maken of interieuradvies in te winnen. 

Hou bij het inmeten van het badmeubel ook rekening met waar je afvoer zit en hoe deze straks naar je waskom of wasbak toeloopt. Zo voorkom je dat je straks gaten in een badmeubel moet zagen om te zorgen dat je leidingen en afvoer op de goede plek komen te zitten. 

Er zijn badmeubels met een leiding en afvoer ingang aan de achterkant of aan de onderkant van het meubel. Bij een maatwerk meubel kun je dit vaak helemaal zelf bepalen.

Materiaal soorten 

Het meest toegepast zijn gelamineerde badkamermeubelen met een matte, hoogglans of houtlook uitstraling. Deze zijn vaak prijstechnisch aantrekkelijk, relatief vlek-bestendig en hierdoor worden je veelal als gezinsvriendelijk ervaren. Er is ontzettend veel keuze in en je kunt hiervoor terecht in de bekende bouwmarkten en badkamer-zaken. Wel een tip van mij als interieurontwerper: goedkoop is vaak duurkoop en op termijn kan het zijn dat jouw meubel eerder aan vervanging toe is.

Ben je niet een enorme sloddervos dan zijn er nog 2 andere materiaal opties die ik zeker aan je voor wil leggen: 

Tegenwoordig zie je ook steeds meet badmeubels van echt hout. Deze zijn zwaar maar sterk, geven je badkamer een unieke en natuurlijke uitstraling en doordat hout goed bewerkbaar is zie je hierin ook veel maatwerk producten. Nadeel is dat hout gevoeliger is voor vocht (als dit erop blijft staan denk aan water druppels) en vlekken door bijv. tandpasta, het voordeel is dat je wel zelf met de tijd het badmeubel kunt opknappen door deze opnieuw te schuren en een coating aan te brengen met een ultra matte was of lak in de kleurtint van jouw meubel.  Kies hoe dan ook bij hout voor een meubel welke is afgelakt of degelijke zodat het hout beschermt is. 

Badkamer-ontwerp en meubelontwerp door SBZ Interieur Design

Natuursteen is ook erg in opkomst, heeft als voordeel dat het erg hard is en een luxe unieke uitstraling geeft. Echter sommige type natuursteen zijn wel degelijk vlek gevoelig en je kunt niet zomaar zelf het meubel opknappen. Laat je daarom goed informeren waar het meubel wel en niet tegen bestand is. 

De bovenste twee meubels worden vaak gecombineerd met ‘Solid surface’ dit is een matte gegoten kunst marmer en door het gladde oppervlak ontzettend praktisch in onderhoudt. Ideaal dus als waskom of topblad op je houten badmeubel.

Wil je meer badkamer tips zoals styling met planten in je badkamer of accessoires, in de categorie badkamer inspiratie kun je volop inspiratie en video’s vinden om jouw ideale badkamer te realiseren: badkamer inspiratie op StijlvolStyling.com

Dit is een inspirerende blog samenwerking met Gamma
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com