Menu
Buitenleven / Huishouden / Review / Samenwerking / Wonen en seizoenen / Woontips / Zomer

Interieur | Zomerhitte in huis? Dit zijn mijn ‘keep it cool’ tips!

Ben jij een liefhebber van de zomerse warmte of blijf je liever binnen of je hoofd koel te houden? Of je nu graag de zomerhitte buiten trotseert of niet, uiteindelijk is het altijd fijn om de binnenruimtes op temperatuur te houden. Zeker als je veel vanuit huis werkt of gewoon liefhebber bent van een goede nacht slaap waarbij je niet je bed uitdrijft, kan een airco een hele uitkomst zijn. In deze blog mijn tips om zowel overdag als in de nacht je ruimtes (en je hoofd) koel te houden tijdens de zonnige zomermaanden. Zodat je vooral geniet van de warmte en de zonneschijn zonder zweterige ergernissen. 

Tips om in de zomer je woning koel te houden

Een koel huis begint met het buiten houden van de zon! Bij uitstek doe je dit met goede zonneschermen aan de buitenzijde van je woning en zonwerende raambekleding aan de binnenzijde welke je goed dicht houdt gedurende de dag. Hou daarnaast je tuindeur gesloten als je in de tuin gaat zitten zodat de warmte niet alsnog naar binnen komt. 

Wanneer de zonneschijn uit de ramen en deuren is verdwenen en het buiten af koelt, zet de ramen dan tegen elkaar open om te zorgen dat je goed kunt ventileren en koelen. Indien verantwoord laat ’s nachts te ramen op kante-kiep of de ventilatiestand open staan. Met horren voor de ramen houd je de muggen en andere insecten buiten. Hou er wel rekening mee dat als je onbeheerd je ramen wilt open laten dat je voldoende inbraakpreventie treft, ook voor als je ligt te slapen!

Tuin ontwerp en styling SBZ Interieur Design

Groen, groener, groenst 

Wist je dat planten verkoeling bieden? Planten koelen de omgeving doordat ze zonlicht opvangen en water verdampen. Zorg daarom voor voldoende groen in de tuin, tegen jouw gevel en in jouw woning. Je platte dak of schuurdak koel houden? Maak dan dankbaar gebruik van fraaie Sedumplanten deze houden de warmte buiten, in huis scheelt dit zomaar 4 graden. Daarnaast is dit ook nog eens goed voor behoudt van insecten en het geeft een bijzonder mooie uitstraling aan een plat dak.

Warmte tip: Vergeet je binnen- en buitenplanten bij warm weer niet op tijd en voldoende water te geven, bij warm weer verdampt water erg snel en voor je het weet staat de plant te droog. 

Warmte toch binnen gekomen? De airco brengt snel verkoeling! 

Zeker wanneer het langdurig warm is, is dit heel normaal dat het binnen langzaam opwarmt. Wat dan ontzettend goed kan helpen is een vaste airco of mobiele airco. Voordeel van een mobiele airco is dat je hem vrij gemakkelijk kunt verplaatsen naar de warmste kamers in het huis en dat deze snel verkoeling brengt. Mobiele airco’s zijn volop verkrijgbaar en heb je vaak al snel in huis. Één van de nieuwste types op de markt, de Inventum AC905W, teste ik voor je uit. 

Koelen, ontvluchtingen en ventileren in één!

De afgelopen warme zomerweken teste ik gloednieuwe 3-in-1 airco een mobiele airco van oer-Hollands kwaliteitsmerk Inventum voor je uit op mijn warme thuiskantoor. 
En ik moet zeggen; Ideaal! Want om mijzelf nou de hele dag daglicht te ontnemen dat is eigenlijk bij mij op kantoor geen optie. Ik ben tenslotte de hele dag met kleuren en materialen in de weer en maak mijn ontwerpen altijd bij goed daglicht. Ik werk vrij veel vanuit huis ook op de warmste uren van de dag en om productief te blijven is een fijn klimaat op kantoor een must. 

De inventum 3-1 airco hield ook op de zonnigste dagen mijn hoofd koel en zo kon ik ondanks de brandende zon gewoon doorwerken en werd het niet te warm op kantoor. Naast de functie om een ruimte te koelen, kun je met deze mobiele airco ook de lucht ontvochtigen of je kunt het apparaat gebruiken als ventilator met 3 verschillende ventilatorstanden. Met de handige afstandsbediening stelde ik van achter mijn bureau vlot de ideale stand en temperatuur in. En het geluid? Dat is geen punt! Ik kan prima een telefoongesprek voeren terwijl de airco aan staat want de airco heeft een geluidsniveau van slechts 51-65 dB. De airco heeft verder een instelbare timer-functie tot 24 uur en is een zuinige airco met energieklasse A wat ook nog eens fijn is voor je energieverbruik en portemonnee. 

Tot slot als een airco aan gaat schaffen let dan hier op: 
Wat je absoluut niet wil is dat een airco elders binnen haar warme lucht uitblaast omdat je hem niet kunt plaatsen bij een raam. De warmte moet immers naar buiten. Deze Inventum airco heeft een slang welke je met de meegeleverde raam-afdichtingskit naar buiten kunt hangen. Bijzonder handig, we hadden de raam-afdichtingskit al snel aangebracht. Zo blijft de slang goed zitten en blaast de warmte alleen naar buiten.  
De slang had voor onze ramen nog wat langer mogen zijn zodat je de airco wat verder de ruimte in kan rijden.
Maar verder hoor je mij zeker niet klagen en ben ik zeer tevreden en geniet ik vanaf nu van een koel en fris thuiskantoor. 

Wat doe jij er thuis aan om de warmte buiten te houden?

Blog in inspirerende samenwerking Inventum
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog