Menu
Interieur inspiratie / Wonen en seizoenen / Zomer

Interieur | Zomerse interieur styling om dat vakantiegevoel langer vast te houden

Welkom zomervibes! Nu de zomer weer in volle gang is, willen we ons vakantiegevoel het liefst zo lang mogelijk vasthouden. Maar wat als je niet op vakantie kunt gaan of je vakantie al voorbij is? Geen zorgen! Met de juiste interieur styling kun je die zomerse sfeer moeiteloos in je huis vasthouden. Dus laat je inspireren door deze vrolijke tips en creëer een interieur dat je het hele jaar door een zomers gevoel geeft.

1. Kleuren van de zomer

Breng de frisse en levendige kleuren van de zomer in je huis! Denk aan tinten zoals turquoise, zachtgeel, koraalroze en zeeschuim-groen. Deze kleuren zorgen voor een vrolijke en zonnige uitstraling in elke kamer. Voeg deze kleuren toe door middel van kussens, kunstwerken, gordijnen en decoratieve accessoires.

2. Natuurlijke elementen

Breng de natuur naar binnen en verbind je met het buitenleven. Plaats verse bloemen en planten in elke ruimte, zodat je het hele jaar door kunt genieten van het groen en de levendigheid van de natuur. Daarnaast kunnen houten meubels en natuurlijke materialen zoals riet en bamboe je interieur een zomers tintje geven. De juiste natuurlijke souvenirs kunnen hier ook aan bijdragen, zoals bijvoorbeeld die mooie stenen en schelpen die je tijdens je vakantie vond. Op Pinterest kun je een schat aan DIY ideeën vinden hoe je bijvoorbeeld met schelpen jouw interieur kunt decoreren. 

3. Zomerse decoratie

Creëer een zomerse sfeer door je huis te versieren met leuke en speelse items. Hang kleurrijke slingers op, versier je muren met zomerse prints en zet vrolijke kaarsen neer. Vergeet ook niet om souvenirs van eerdere vakanties uit te stallen; ze brengen niet alleen mooie herinneringen naar boven, maar geven ook een persoonlijk tintje aan je interieur!

Interieurontwerp en styling - © SBZ-Interieur-Design-30

4. Verlichting

De juiste verlichting kan een goot verschil maken in het creëren van een zomerse ambiance. Kies voor lichte en luchtige gordijnen die het natuurlijke licht binnenlaten en je ruimte een zonovergoten gevoel geven. Hang ook sfeerverlichting op, zoals lantaarns, fairy lights of zachte tafellampen, om ’s avonds een gezellige sfeer te creëren.

5. Zomerse geuren

Geuren kunnen sterke associaties oproepen en herinneringen aan de zomer vastleggen. Gebruik geurkaarsen, wierook of essentiële oliën met zomerse aroma’s zoals kokosnoot, citroen, vanille, en lavendel om je huis te vullen met een heerlijke vakantiegeur.

6. Luchtige stoffen:

Vervang zware stoffen zoals dikke dekens en fluwelen kussens door lichtere en luchtigere stoffen zoals linnen en katoen. Deze stoffen ademen beter en zorgen voor een fris en zomers gevoel in huis.

7. Strandgevoel

Breng het strand naar je huis! Decoreer met schelpen in bijvoorbeeld een vaas die je vindt bij 
De Bijenkorf of zoek een toffe schelpen DIY op via Pinterest en ga hiermee aan de slag. Decoratie zand in vazen en drijfhout kunnen ook het ultieme strandgevoel te creëren. Combineer dit met zomerse kussens om het vakantiegevoel compleet te maken.

Balkon ontwerp en styling SBZ Interieur Design

8. Buitenleven naar binnen halen

Als je de mogelijkheid hebt, overweeg dan om je terras of balkon te verbinden met je interieur. Dit kan bijvoorbeeld door grote ramen of schuifdeuren te installeren. Op die manier kun je het buitengevoel naar binnen brengen en de grens tussen binnen en buiten vervagen.
Een minder rigoureuze manier is jouw vloerkleur teruglaten komen in je terras tegel, bijvoorbeeld als je PVC, laminaat of zelfs een houten vloer hebt dit gevoel buiten doortrekken met een qua kleur en structuur bijpassende keramische vloertegel met houtlook. 
Ook planten in huis dragen bij aan het zomer gevoel en verbinden binnen&buiten. 

Tot slot

Met deze interieur stylingtips kun je de zomer vasthouden in je huis, zelfs als de temperaturen buiten beginnen te dalen. Dus laat de zon schijnen, dans op de muziek en geniet van het zomerse gevoel dat je nu het hele jaar door kunt ervaren.

Happy summer vibes! 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog