Menu
Interieur inspiratie / Natuurlijk wonen / Samenwerking

Interieur | Zwaartafelen – stoere tafels op maat

Interieur | Zwaartafelen - unieke ambachtelijke meubels - Woonblog StijlvolStyling.com

Interieur | Zwaartafelen – stoere tafels op maat.
Ambachtelijke meubels met liefde gemaakt. Waar vind je die nu nog? Laat staan dat je meubels vindt die stuk voor stuk uniek zijn. Een bedrijf dat altijd met passie bijzondere meubels maakt, is ‘Zwaartafelen’. Voor mij als interieurontwerper zeker geen onbekende in het vak. Regelmatig hoor ik ‘in de wandelgangen’ dat als ik echt een unieke ‘zware’ tafel zoek, ik zeker eens in de huiselijke showroom in Amersfoort moet gaan kijken.

Interieur | Zwaartafelen - unieke ambachtelijke meubels - Woonblog StijlvolStyling.com

Zwaartafelen

Zwaartafelen begon haar avontuur in de meubelbranche eigenlijk compleet onverwacht. Door het maken van een tuinset voor eigen gebruik wel te verstaan. De tuinset werd voor de grap op Marktplaats gezet, waarna de tuinset in no-time werd doorverkocht aan mensen die hem erg mooi vonden. Zoals Zwaartafelen daar zelf over vertelt:

“De set werd opgehaald door vier militairen met een grote legertruck. Die hebben zich een breuk getild!” – Zo is ‘Zwaartafelen’ geboren.

Interieur | Zwaartafelen - unieke ambachtelijke meubels - Woonblog StijlvolStyling.com

Met respect voor de natuur

Bij het bewerken van een mooi natuurproduct als hout, dient daar met respect mee om te worden gegaan. Het hout dat Zwaartafelen gebruikt, is ronduit stoer en robuust te noemen door knoesten en scheuren in het hout. De meubels die zij tot op de dag van vandaag zelf op ambachtelijke wijze maken, staan er vooral bekend om uniek te zijn, stuk voor stuk. Daarnaast zijn ze gemaakt met een positieve kijk op hergebruik. Sommige balken die Zwaartafelen een tweede leven geeft zijn wel 100 jaar oud. Naast tafels hebben zij inmiddels ook veel meer in hun assortiment zoals kasten, stoelen en industriële lampen. Niet alleen als consument maar ook op zakelijk vlak kun je bij Zwaartafelen terecht. Eerder maakten zij ook al tafels voor kantoor en horeca, kasten, een prachtige studiotafel, complete balies en zelfs een aantal barren.

Oude werkplaats versus huiselijke showroom

Goed om te weten is dat als je naar Zwaartafelen toe gaat, je niet in een standaard showroom terecht komt maar in de oorspronkelijke oude werkplaats. In de oude werkplaats hebben zij een showroom gecreëerd waar je onder het genot van een kop koffie of thee kunt ervaren wat de meubels van Zwaartafelen voor een interieur kunnen doen. Laagdrempelig en huiselijk, want Zwaartafelen houdt niet van een standaard showroom. Niet gek, want de meubels zijn tenslotte ook niet standaard! Het is er zelfs zo huiselijk dat er af en toe in de showroom een feestje wordt gegeven om het ‘cosy’ gezelligheidsgevoel nog maar eens extra te benadrukken. De tafels in de showroom staan er om je een idee te geven van de verschillende mogelijkheden, maar eigenlijk wordt alles speciaal naar wens en op maat gemaakt. Zo heb je een heel bijzonder meubelstuk dat speciaal voor jou met liefde handgemaakt is.

Zien is nog beter dan erover lezen, bekijk daarom ook eens deze mooie bedrijfsfilm van Zwaartafelen en laat je inspireren.

Voor meer informatie zoals een portfolio en openingstijden van de showroom, breng een bezoek aan de website van: Zwaartafelen.

Gesponsorde blog in samenwerking met Zwaartafelen. 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com