Menu
Kinderkamer styling met IKEA hack Duktig keuken door styliste Susanne van SBZ Interieur Design & StijlvolStyling.com

Een van de gezelligste kamertjes van jouw huis misschien wel, de kinderkamer. Blokken, autootjes, boeken, knuffels, verkleed-kleertjes, barbiepoppen, potloden… dit zijn vast items die kunnen rondslingeren op de kamer van jouw kinderen. Maar hoe zorg je er nou voor dat het geen explosie van speelgoed wordt? Met één van deze handige tips voorkom je (waarschijnlijk) een hoop rommel en zorg je voor een avontuurlijke / hippe kinderkamer. 

Ophangen

Met een mooi ophangsysteem zoals deze boomstam hierboven zorg je ervoor dat alle kleding en evt ook verkleed kleding kan worden opgehangen. Zorg voor genoeg hangertjes en wees eerlijk, als jouw stoere prins of kleine prinses op zo’n manier haar of zijn kleding kan uitzoeken Dat is toch een stuk leuker! Daarnaast ziet het er ook nog eens super mooi uit. Wil je het wat educatiever aanpakken? Laat ze dan alle kleding kleur hangen, en laat ze dit dan ook doen met de bijpassende schoenen en laarsjes eronder.

Interieur & kids | Verlichting in de kinderkamer // Lifestyle & woonblog StijlvolStyling.com

Zet een tent op

De perfecte plek om alle knuffels, poppen en legosteentjes in te verzamelen en wedden dat je kids de hele middag zoet zijn!? Het spelen in een tent maak het net even wat spannender. Na het spelen kun je ze het speelgoed natuurlijk wel op laten ruimen anders wordt het een uiteindelijk alsnog chaos. Bakken of grote waszakken zijn hiervoor een goede oplossing. Geen ruimte om een tent op te zetten? Een laken kan ook middels een gespannen touw prima boven het bed gemaakt worden, zo creëer je gemakkelijk en snel een tent. Meer tips van Stijlvol Styling voor een tent of tipi in de kinderkamer vind je in deze blog.

Let’s organize

Met een bureau maak je een duidelijk plek waar je kids aan kunnen spelen of lezen. Dit lijkt misschien in eerste instantie wat stijfjes, maar dit een hele handige optie. Ook als je wat oudere kids hebt is het handig om een bureau te hebben, hier kunnen ze hun schoolopdrachten prima aan maken. Maak deze plek extra leuk met een hip behang, leuke posters, kleurrijke opbergbakken en vooral genoeg papier, stiften, en (kleur)boeken.

Interieur & kids | Verlichting in de kinderkamer // Lifestyle & woonblog StijlvolStyling.com

Groot krijtbord

Onlangs zag ik nog een bericht op Facebook voorbij komen waar een kind de aanrechtkastjes als een tekenvel had gebruikt! Dit natuurlijk heel erg vervelend als dit gebeurt. Om dit te voorkomen is een groot krijtbord de perfecte uitvinding. Deze kun je vaak nog zelf maken ook! Er zijn 2 opties. Of je tekent de omtrek van een huis om de muur en verft het geheel met krijtverf in. Of om het wat flexibeler te houden kun je ook een groot huis uit hout laten zagen (zie voorbeeld) en deze schilderen met krijtverf. Zorg voor een bak waar je alle krijtjes in kunt doen en zo houd je alles netjes. Wat nog wel een handige tip is, zorg dat de ondergrond bij het krijtbord glad is zodat je het makkelijk schoon kunt houden en het krijten mooier/ makkelijker gaat.

Bedhuis

Maak de kamer van je kids aantrekkelijk en uitdagend om te spelen. Een kamer die spannender is en uitdagender om in te spelen zegt erover dat je kids juist meer tijd op hun kamer doorbrengen. Ik vind deze bed ombouw in de vorm van een huisje echt heel leuk en je kunt hem zelf maken.

Binnenkijken | Het vtwonen huis 2018 - vt wonen&design beurs - SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

En… voor welke handige speel-oplossing ga jij?

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com