Menu
Interieur inspiratie / Kleur inspiratie / Woonnieuws / Woontips

Kleur & Interieur | De Flexa Visualizer app – live kleuradvies op jouw tablet of telefoon.

Kleur & Interieur | De Flexa Visualizer app - live kleuradvies op jouw tablet of telefoon.

Op de Woonbeurs maakte ik kennis met een wel heel erg handige app voor je telefoon en tablet. De Flexa Visualizer. Voor die mensen gemaakt die graag een wand een andere kleur (verf) willen geven maar het lastig vinden zich voor te stellen hoe dit er dan uiteindelijk komt te zien. Maar voortaan weet je nu met één druk op de knop welke kleur het beste bij jouw interieur past. Handig en nog gratis ook!

Je kunt met deze app jouw muur digitaal schilderen in de door jouw gewenste Flexa kleur. Zo krijg je een goede impressie van wat het eind-resultaat zal worden. Heel erg fijn want hoeveel mensen kiezen niet (per ongeluk) de verkeerde kleur omdat het nu eenmaal moeilijk voor te stellen is hoe een kleur eruit ziet op een hele wand. De app geeft je de kans op te experimenteren met gewaagde kleuren die je misschien niet snel zou kiezen maar nog wel eens voor een heel spannend interieur kunnen zorgen. Vind de kleur die het beste bij jou past en laat je misschien juist eens verleiden om ‘out-of-the-box’ te denken. Ook leuk: Mooie kleur gezien op Stijlvol Styling of in een woonblad leuk om meteen te zien hoe die kleur op jouw eigen muur thuis zou staan.

Zo werkt de Flexa Visualizer app:

Met de app open je de camera van jouw tablet of telefoon. Richt deze op de muur die jij geschilderd zou willen hebben.  Tegelijkertijd kun jij uit het volledige assortiment van Flexa een kleur kiezen.


Je kunt ook de camera op één van jouw favoriete woonaccessoires, meubels of textiel richten en de app zoekt hier dan een geschikte kleur bij, erg leuk om je te laten verassen.

Wanneer je tevreden bent klik je op de muur en de Visualizer verft de muur digitaal voor jouw over zodat jij kunt zien want het resultaat (ongeveer) zal gaan worden.
Daarnaast krijg je advies welke kleuren er nog emer bij deze kleur zouden passen.
Denk aan een ton-sur-ton kleurenpalet maar ook juist contrasterende kleuren.
Tot slot kun je een foto maken van de muur of kamer die jij digitaal geschilderd heb en zet je hem in jouw projecten map zodat je hem nog eens kunt terugkijken of delen met jouw vrienden. Natuurlijk staan er bij de foto kleurnamen zodat het in de bouwmarkt niet moeilijk zoeken is naar jouw favoriete kleuren. Je kunt ook meteen waar de Flexa verkooppunten bij jou in de buurt zitten.

Je kunt hier de gratis Flexa Visualiser app downloaden:

 

Compatibiliteit:
Apple: Vereist iOS 7.0 of nieuwer. Compatibel met iPhone, iPad en iPod Touch. De app is geoptimaliseerd voor iPhone 5.

Android: Vereist Android 2.3.3 (Gingerbread) of nieuwer. O.a. compatibel met Samsung Galaxy S, Google Nexus en HTC One. Werkt enkel op nieuwere modellen.
 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com