Menu
Gezin & Wonen / Huishouden / Liefde & Relatie / Lifestyle, liefde & wonen / Woontips

Lifestyle | 7 op 10 Nederlanders heeft onafgemaakte klusjes in huis

vtwonen beurs © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Driekwart van de vrouwen vindt het aantrekkelijk als partner goed kan klussen. Een op vijf Nederlanders krijgt ruzie met partner wanneer zij samen klussen.
Behangen meest vervelende klus in huis, gevolgd door schilderen en raamdecoratie ophangen. Deze en meer weetjes over het Nederlandse klusgedrag lees je in mijn allernieuwste lifestyle blog.

Onafgemaakte klusjes

Nederland staat vol onafgemaakte klusjes blijkt uit onderzoek* van de decoratieve bouwmarkt Karwei in samenwerking met online klusplatform Zoofy. Zeven op de tien Nederlanders stopt met een klus terwijl hij/zij nog niet helemaal klaar is. Niet verder kunnen met een klus is al frustrerend genoeg voor de klusser zelf, maar blijkbaar ook voor de omgeving. Bijna de helft (46%) vindt het namelijk vervelend als zijn of haar partner een klus halverwege neerlegt.

Samen klussen zorgt voor irritaties

Hoewel ruim twee derde van de Nederlandse vrouwen een klussende partner aantrekkelijk vindt, lijkt het een beter idee om niet te vaak samen aan de slag te gaan met huishoudelijke klusjes. Samen klussen zorgt namelijk voor de nodige onderlinge irritaties. Een op de vijf Nederlanders (18%) klust zelfs niet met zijn of haar partner om ruzie te voorkomen.

Behangen? Hoe begin je daar nou aan?

Of je nu handig bent of niet, er zijn van die klusjes die we eeuwig uit blijven stellen of het liefst door een ander laten doen. Maar wat is nu het meest uitgestelde klusje in of rondom huis? Behangen (57%) staat met stip op nummer 1, gevolgd door schilderwerk (51%) en raamdecoratie ophangen (43%) De top vijf vind je hieronder.

Veelvoorkomende klusjes in of rondom huis

Behangen (57%)
Schilderwerk (51%)
Raamdecoratie ophangen (43%)
Vloeren leggen (42%)
Lampen ophangen (35%)

Karwei klus&Klaar

Om de ellenlange lijst met uitgestelde klusjes te verkleinen breidt Karwei haar services uit. Dit doet de bouwmarkt door een samenwerking aan te gaan met online klusplatform Zoofy. Met Karwei Klus&klaar biedt Karwei hulp bij iedere willekeurige klus in- en om het huis en heeft de klant binnen drie eenvoudige stappen een professionele vakman in huis.

*Onderzoek door Karwei uitgevoerd in samenwerking Panelwizard onder 1.054 respondenten in oktober 2019

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com