Menu
Interieur inspiratie / Liefde & Relatie / Lifestyle, liefde & wonen / Woontips

Lifestyle | Een nieuwe start, een nieuw interieur

Een nieuwe start maken in het leven is een fantastische kans om de controle over je toekomst in handen te nemen en het leven te creëren dat jij wilt. Als interieurontwerper zie ik maandelijks mensen die bij mij komen met de vraag hen te helpen met het maken van een nieuwe start. Het is voor mij een grote eer en bijzonder mooi en persoonlijk werk. Door mijn kennis, ervaring en betrokkenheid in te zetten kan ik zorgen dat er een fijn thuis zal worden gecreëerd waardoor iemand o.a. een weerspiegeling ziet van zichzelf in zijn of haar nieuwe interieur. Waar ik op let en wat jij kunt doen voor jezelf op dit gebied lees je in deze blog. 

Een nieuwe start, een nieuwe stap, een nieuwe missie

Of je nu opnieuw begint na een grote verandering in je leven, zoals na een relatie breuk of verlies, of gewoon als op zoek bent naar positieve veranderingen. Het is belangrijk om je te richten op het creëren van een gelukkige levensstijl. Om het maar meteen op mijn expertise te betrekken: Een groot onderdeel hiervan is een goed ontworpen interieur dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. In deze blog zal ik daarom uitleggen hoe interieurontwerp en geluk verbonden zijn en hoe een goed interieurontwerp je kan helpen om een nieuwe start te maken in het leven.

Verbinding

De verbinding tussen goed interieurontwerp en je gelukkig voelen in jouw (nieuwe) huis is al lange tijd bekend. Onderzoek heeft aangetoond dat onze omgeving een diepgaande invloed heeft op ons welzijn en dat een goed ontworpen interieur stress kan verminderen, productiviteit kan verhogen en de algehele stemming kan verbeteren. Bijvoorbeeld, studies hebben aangetoond dat een opgeruimde, georganiseerde en goed verlichte ruimte angst kan verminderen. Terwijl het toevoegen van elementen uit de natuur, zoals planten of natuurlijke materialen, bijdraagt aan minder stress, een verbeterde luchtkwaliteit en lekkerder in je vel zitten. 

Gezonde, fijne en veilige omgeving

Als het gaat om een nieuwe start maken in het leven, is het daarom belangrijk om je te richten op het creëren van een gelukkige en gezonde woonomgeving. Onze huizen en andere interieur ruimtes waar we veel van onze tijd doorbrengen zouden idealiter het leven moeten weerspiegelen dat wij willen leven, alleen of samen. Dit geldt in het bijzonder als je opnieuw begint na een impactvolle verandering in je leven. Puur en alleen al omdat het nuttig kan zijn om een nieuwe omgeving te creëren die jouw nieuwe begin symboliseert en je verder helpt alles (weer) op de rit te krijgen.

Een belangrijk aspect van het creëren van een gelukkig interieur is het nadrukkelijk aandacht geven aan functionaliteit. Dit betekent nadenken over hoe je elke ruimte in je huis gebruikt en ervoor zorgen dat de ruimte is ontworpen om aan die behoeften te voldoen. Als je bijvoorbeeld opnieuw begint na een relatie breuk, wil je misschijn een gezellige en gastvrije woonkamer creëren die perfect aansluit bij wie jij bent en wat jouw wensen en behoeftes zijn. Naast de indeling adviseer ik je ook te letten op looproutes en voldoende loopruimte. Dit draagt meer dan mensen denken bij aan het gevoel van een leefbaar en praktisch thuis.

Kleur en licht

Kleur en licht zijn belangrijke elementen in interieurontwerp en hebben een directe invloed op onze emoties en stemming. Bij een nieuwe start in het leven is het belangrijk om te overwegen hoe deze elementen bijdragen aan een gelukkiger en stressvrijer levensstijl. Kleuren als groen en blauw staan voor rust en kalmte, terwijl warme kleuren zoals geel en oranje energie en opwinding uitstralen. Op Stijlvol Styling vind je talloze blogs vol kleurinspiratie en trends. 

Het is aan te raden om de juiste kleuren te kiezen voor elke ruimte in huis, afhankelijk van hun functie. Licht speelt ook een rol bij interieurontwerp en kan helpen bij het creëren van een bepaalde sfeer en het accentueren van kleuren. Het juiste gebruik van verlichting en lichtbronnen kan bovendien helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van productiviteit en concentratie. Maak daarom slim gebruik van kleur en licht bij het maken van een nieuwe start in het leven. 

Een interieurontwerp als handleiding voor een nieuwe start 

Een interieurontwerp en advies is een belangrijke overweging als je een nieuwe start maakt in het leven. Het creëren van een goed ontworpen, functionele en esthetisch aantrekkelijke interieur kan helpen om stress te verminderen, productiviteit te verhogen en de stemming te verbeteren. Het toevoegen van elementen uit de natuur, en het nadenken over de emotionele band die je hebt met je omgeving, kan helpen bij het creëren van een gelukkig leven. Dus, maak van je nieuwe start een succes door te zorgen voor een interieur dat bij echt jou past. 

Succes en veel geluk bij het maken van jouw nieuwe start!
– Susanne

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog