Menu
Interieur inspiratie / Keuken / Lifestyle, liefde & wonen / Woontips

Lifestyle | Koffiemachine aanschaffen? Let hier goed op!


Heb je thuis een koffiezetapparaat, maar gebruik je deze weinig? Dan komt dit misschien wel omdat je de koffie niet lekker vindt. De koffie die koffiezetapparaten produceren is meestal aanzienlijk minder lekker dan de koffie uit een koffiemachine. Mogelijk kies je er daarom wel voor om het apparaat te vervangen door een machine. Wij vertellen jou hier waar je in dat geval op moet letten.

Welke koffie gaat erin?

Koffiemachines zijn er in allerlei varianten. In de ene machine gooi je gemalen koffie, terwijl je voor de andere machine pads gebruikt. En dan hebben we het nog niet gehad over de machines waar je bonen of cups in doet. Heb je een voorkeur voor een bepaalde koffie? Laat deze dan meespelen bij het uitzoeken van een machine. Het zou immers zonde zijn wanneer je straks een apparaat koopt waarmee je niet jouw favoriete koffie kunt zetten.

Hoe zit het met het onderhoud?

Wanneer je een koffiemachine in huis haalt, wordt deze ongetwijfeld regelmatig gebruikt. En apparaten die veelvuldig gebruikt worden, moet je onderhouden. Dit is voor een koffiemachine niet anders. Voor sommige koffiemachines geldt dat het onderhoud een tijdrovende klus is. Wil je hier niet veel tijd in steken? Kijk dan ook goed naar hoeveel tijd het kost om een koffiemachine schoon te maken. Bevat de machine veel losse onderdelen? Dan moet je deze zo nu en dan schoonmaken. Wil je een apparaat dat makkelijk te onderhouden is? Kies dan voor een WMF koffiemachine.

Geïntegreerde melkopschuimer of niet?

De ene Nederlander drinkt zijn koffie zwart, terwijl de ander er suiker in doet om de smaak wat zoeter te maken. Drink jij jouw koffie met een scheutje melk erin? Dan drink je zo nu en dan ongetwijfeld ook graag een cappuccino of een latte macchiato. Met sommige koffiemachines is het mogelijk om een dergelijke koffies te produceren. Er moet dan wel een geïntegreerde melkopschuimer aanwezig zijn. Lang niet iedere machine is voorzien van deze extra functie. Indien opschuimen niet mogelijk is, kun je ook geen cappuccino of latte macchiato uit het apparaat halen.

Koffiemachine met meerdere functies

Zoals we hierboven aanhaalden, beschikken sommige koffiemachines over een geïntegreerde melkopschuimer. Naast deze functie kunnen de apparaten ook nog andere functies hebben. Drink je bijvoorbeeld graag espresso? Dan kun je hiervoor een speciale espresso machine aanschaffen. Je kunt ook op zoek gaan naar een koffiemachine waarmee je niet alleen gewone koffie kunt zetten, maar ook espresso’s. Je bent in dat geval een stuk goedkoper uit dan wanneer je twee machines moet kopen. Er zijn daarnaast ook koffiemachines waar direct kokend water uit komt. Zo’n apparaat is ideaal wanneer er ook mensen thee drinken. In dat geval kun je namelijk afscheid nemen van jouw waterkoker.

Inspirerende samenwerking met de Bijenkorf.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com