Menu
Gezin & Wonen / Lifestyle, liefde & wonen / Samenwerking / Wonen en seizoenen / Woontips

Lifestyle | Last van hooikoorts? Koop een luchtbevochtiger!

Lifestyle | Last van hooikoorts? Koop een luchtbevochtiger!Niezen, hoesten, proesten en traan ogen. Voor sommige mensen is het voorjaar naast genieten van het zonnetje vooral het seizoen van de hooikoorts. Niet fijn! Hooikorts wordt veroorzaakt door de hoeveelheid pollen in de lucht. Deze zweven niet alleen buiten, nee, ze komen ook ongemerkt binnenhuis. Door je deuren en ramen open te zetten of zelfs door je ventilatiesysteem.
Buiten kun je lastig aan de pollen ontsnappen maar binnenshuis is er wel degelijk iets aan te doen. Hoe? Met een luchtbevochtiger! Want niet alleen in het najaar en winter is deze reuze handig als de verwarming weer op volle toeren aan gaat en we zo ongeveer een abonnement op de bodylotion hebben. Ook om in de lente en zomer kan een luchtbevochtiger zorgen voor een verbeterde luchtkwaliteit in huis en zo juist allergie verminderen, naast deze zijn er nog veel meer voordelen waar je blij van wordt. Welke? Dat vertel ik je in deze blog. 

Luchtbevochtiger aanschaffen

Vorige herfst kocht ik voor het eerst een luchtbevochtiger voor bij ons in huis, wanneer de verwarming aan gaat krijg ik vaak een droge huid en last van droge ogen. Met de luchtbevochtiger in de woonkamer is dat verleden tijd. Super fijn! Het uitzoeken van zo’n luchtbevochtiger was echter niet zo 1,2,3 gedaan, er is veel keus en de verschillen zijn groot. Mijn advies aan jou is lees je goed in voordat je een luchtbevochtiger aanschaft zodat je weet welke je het beste kan kiezen. Belangrijkste is vooral om goed te kijken voor welke ruimte je de bevochtiger wilt gaan gebruiken en wat het woonoppervlak is. Het ene apparaat heeft veel minder bereik dan het andere. Het is belangrijk dat je luchtbevochtiger genoeg m2 kan bevochtigen anders werkt hij onvoldoende.
Daarnaast let op het energielabel, een luchtbevochtiger staat vaak lang aan en je wilt dus niet dat deze heel veel energie slurpt. Een veel gehoorde opmerking is dat luchtbevochtigers vaak niet bepaald voordelig zijn. wat ik hierover wil zeggen is dat het een aanschaf die je (mits je hem goed schoon houdt) voor jaren prettiger woonplezier kan zorgen door een schonere lucht. Daarbij het is ene investering in je gezondheid. Ook hoor ik vaak dat ze niet mooi zouden zijn om te zien. Maar dit is per definitie ook allang niet meer zo. Er zijn tegenwoordig veel verschillende design merken waaronder Duux en Philips die hoogwaardige kwaliteit luchtbevochtigers hebben die ook nog eens fraai zijn om te zien. Zo combineer je praktisch met mooi, ideaal!

Waar is een luchtbevochtiger nog meer een uitkomst voor?

Naast voor geïrriteerde luchtwegen en de lucht zuiveren helpt een luchtbevochtiger ook perfect tegen een droge huid, ogen en lippen.
Werk je net als ik veel thuis? Een luchtbevochtiger is een must-have voor op je thuis kantoor. Een te lage luchtvochtigheid kan namelijk concentratieproblemen vooroorzaken en met een luchtbevochtiger wel je dus ook nog een efficiënter.

Ben je een muzikant met muziekinstrumenten of heb je veel houten meubels in huis? Nog een reden om een goede luchtbevochtiger aan te schaffen. Het hout in meubels krimpt door uitdroging, evenals  instrumenten. Piano’s en strijkinstrumenten kunnen zo zelfs ontstemd raken. Door de luchtvochtigheid in huis op peil te houden voorkom je schade.
Voor mensen met huisdieren zoals knaagdieren, katten en honden goed om te weten; Huisdieren krijgen er ook vaak een zachtere en glanzende vacht van door de luchtvochtigheid. Wel oppassen als het apparaat hete stoom kan blazen. Voor zowel huisdieren als kleine kinderen is het met een apparaat als deze altijd extra oppassen geblazen dat ze zich niet kunnen verbranden. Ook hiervoor geldt laat je vooraf goed informeren voordat je hem aanschaft.

Naast een standaard luchtbevochtiger heb je ook nog een zogeheten ‘luchtwasser’. Dit is een luchtbevochtiger met een dubbele functie, ze hebben een bevochtigende én reinigende werking. Een ventilator zuigt de lucht langs een vochtige filter. Vervolgens filtert deze pollen, stof en geurtjes in de lucht en blaast de schone, vochtige lucht weer uit. Handig toch!?

Dit is een inspirerende samenwerking met Philips.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com