Menu
Algemeen

Lifestyle | Samenwonen – Hoe huis en tuin jullie beide woonstijlen weerspiegelt

Samenwonen met je geliefde kan een fijne maar tegelijkertijd ook spannende ervaring zijn. Je combineert je levens, bezittingen en persoonlijkheden in één of meerdere ruimtes. Voor veel mensen toch even wennen en als interieurontwerper zie ik dan ook geregeld stellen die in de voorbereidingen naar samenwonen ook meteen ‘elkaars minder leuke eigenschappen’ verkennen ;-). En ook dat kan even wennen zijn. Een manier om dit proces soepeler te laten verlopen, is door een huis en tuin te creëren welke de liefde en verbinding weerspiegelen die jullie delen. Nu klinkt dit natuurlijk erg mooi, maar wat hebben jullie hiervoor nodig? In deze blog een aantal tips om dit te bereiken.

Basis interieur tips voor als je gaat samenwonen

Als het gaat om interieur, gaat het erom een ​​evenwicht te vinden tussen jullie individuele stijlen en een gemeenschappelijke basis te vinden. Hier zijn een paar manieren om dit te doen:

Mix and match: In plaats van te proberen alles te laten matchen, kun je stukken uit beide huizen combineren om een ​​uniek, eclectisch uiterlijk te creëren. Zoek dit maar eens op via Pinterest
Personaliseer: Laat voorwerpen zien die speciaal voor jullie als stel zijn, zoals foto’s, kunstwerken of herinneringen aan reizen.
Compromissen sluiten: Als jullie verschillende smaken hebben, probeer dan een compromis te sluiten door voorwerpen te vinden die jullie beiden mooi vinden. Bijvoorbeeld, als je van traditionele meubels houdt en je partner van moderne design stukken, probeer dan een guldenmiddenweg te vinden door beide stijlen in de ruimte op te nemen. Denk je dat dit niet mogelijk is? Check dan mijn portfolio maar eens. 

Tuintips voor als je gaat samenwonen

Jouw buitenruimte kan ook jullie relatie weerspiegelen en een fijne plek zijn om samen tijd door te brengen. Hier zijn een paar manieren om een ​​tuin te creëren die jullie beiden mooi vinden:

Plant samen de tuin aan: Kies planten die jullie beiden mooi vinden en plant ze samen. Dit kan een leuke en verbindende ervaring zijn.
Maak aparte ruimtes: Als jullie beiden verschillende interesses hebben, maak dan als het ware aparte ruimtes binnen de tuin waar je elk je eigen interesses kunt nastreven. Bijvoorbeeld, als één van jullie graag leest en de ander graag tuiniert, maak dan een zitruimte om te lezen en een moestuin voor de ander.
Voeg persoonlijke elementen toe: Net zoals binnen het huis, kun je de tuin personaliseren door herinneringen en voorwerpen toe te voegen. 

Relatie tips of het (gaan) samenwonen leuk te houden

Vooraf een interieur en tuin (laten) ontwerpen die jullie relatie weerspiegelt, kan helpen om de overgang naar samenwonen soepeler te laten verlopen. Door overeenkomsten en compromissen te vinden, kun je een ruimte creëren die jullie allebei mooi vinden. Als jij je af vraagt hoe je dit doet; Hier zijn nog enkele basic relatietips die jullie band kunnen versterken en het samenwonen  kunnen verbeteren:

Communicatie: Goede communicatie is het sleutelwoord voor een gezonde relatie. Zorg ervoor dat je elkaar aanhoort en open en eerlijk je gedachten en gevoelens uit.

Respecteer elkaars ruimte: Het is belangrijk om elkaars persoonlijke ruimte te respecteren en elkaar de ruimte te geven om dingen individueel te doen.

Verdeel taken: Verantwoordelijkheden delen, zoals koken, schoonmaken en huishoudelijke taken, kan helpen om de druk van beide partners te verminderen.

Plan samen: Of het nu gaat om beslissen wat je voor het avondeten gaat maken of het plannen van een vakantie, zorg ervoor dat je elkaar bij besluitvorming betrekt.

Gemeenschappelijke interesses: Gemeenschappelijke interesses kunnen jullie band versterken en geven jullie iets om samen te doen.

Maak tijd voor elkaar: Zorg ervoor dat je kwalitatieve tijd samen doorbrengt, of het nu gaat om een film kijken, borrelen, een avondje gamen op de bank of een wandeling maken om jullie nieuwe woonomgeving te verkennen.

Wees begripvol: Relaties kunnen soms uitdagend zijn, maar het is belangrijk om ze met begrip en geduld te benaderen.  

Vier je verschillen: In plaats van elkaar te proberen te veranderen, vier en omarm de verschillen. Want exact hetzelfde denken en het altijd met elkaar eens zijn is ook maar saai.

Toon waardering: Regelmatig waardering uitspreken voor elkaar kan jullie relatie sterk en positief houden.

Houd de romantiek levend: Houd de vonk in jullie relatie door speciaal voor elkaar te zorgen en tijd vrij te maken voor romantiek, tussen de lakens en daarbuiten door romantische activiteiten te ondernemen, te blijven flirten en oprecht oog te hebben voor de gevoelens van de ander.

Onthoud, elke relatie is anders en wat voor één stel werkt, werkt misschien niet voor een ander.
Mede door mijn werk heb ik al honderden stellen in verschillende leeftijdsgroepen geadviseerd op woongebied. Ik kan je vertellen dat er vrijwel altijd verschillen zijn tussen partners in woonsmaak, verhuizingen brengen hoe goed je ook het ook regelt altijd (tijdelijke) stres met zich mee en relatie perfectie is ook een utopie.
Het allerbelangrijkste is om een manier te vinden wat voor jou en je partner werkt en door te blijven communiceren en (tijdig) aanpassingen te maken in jullie plannen waar dat nodig is. Dit scheelt een hoop stres en gedoe. 

Geniet vooral van elkaars gezelschap en kijk met plezier uit naar deze nieuwe stap in jullie relatie! Succes!

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com