Menu
Interieur inspiratie / Liefde & Relatie / Lifestyle, liefde & wonen / Ontdek je woonstijl / Slaapkamer / Woonnieuws

Lifestyle | ‘Summer of love’ in Nederlandse de slaapkamers

Interieur styling :: SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Onlangs is er onderzoek* gedaan naar onze voorkeuren wat betreft de inrichting van de slaapkamer. Daaruit komt naar voren dat voor bijna alle ondervraagden (87%) de slaapkamer met name een plek moet zijn om tot rust te komen. Ruim drie op de vier Nederlanders (75%) vindt het daarbij belangrijk dat hun slaapkamer een sfeervolle ruimte is. Met de ‘summer of love’ in het verschiet is het rijd om eens een kritische maar liefdevolle blik op dit onderzoek te werpen. 

Effen en neutrale kleur wint het van drukke prints
42% geeft aan dat hun slaapkamer wel een opknapbeurt kan gebruiken
91% heeft slaapkamer niet als hoogste prioriteit met klussen

Verras je partner en jezelf

Ongeveer de helft van de Nederlanders (42%) geeft ook nog eens aan dat hun slaapkamer een opknapbeurt kan gebruiken. En die opknapbeurt hoeft helemaal niet zo ingrijpend te zijn. Mensen denken vaak aan een rigoureuze verbouwing bij het woord opknapbeurt. Veel makkelijker is het om klein te beginnen: vaak zorgen een paar minimale aanpassingen al voor een compleet nieuwe uitstraling in de slaapkamer. Daarnaast kun je jouw geliefde (of jezelf!) zo ook eens op een geheel andere manier verrassen. Dat kan een hele aangename afwisseling zijn van het standaard etentje buiten de deur of een grote bos bloemen.

Met de ‘summer of love’ in aantocht is ’t het moment om jezelf of je partner te verrassen met een kleine make-over. Maar weten waar te beginnen, is vaak een lastige opgave. Daarom delen wij drie tips waarmee je binnen een handomdraai een geheel nieuwe look hebt voor de slaapkamer. En een originele verrassing voor jezelf, je  partner of (hopelijk) soon-to-be partner die niet zomaar vergeten zal worden.

Interieur | Slaapkamer styling met het mooiste bedtextiel - StijlvolStyling.com - Interieur styling en foto's door © sbzinterieurdesign.nl

Rustige ruimte betekent rust in je hoofd

Laten we beginnen met de meest ingrijpende tip: het veranderen van de kleur op je muren. Dit is het meest zichtbare in de gehele ruimte en bepaalt daarmee ook direct de totale sfeer van jouw slaapkamer. Bijna alle respondenten (87%) geven aan dat ze een effen, neutrale kleur verkiezen boven drukke prints in de slaapkamer. Houd daarom de muur van jouw slaapkamer rustig en vermijd drukke prints. Dit doe je door een muur – of meerdere muren – te verven in neutrale, effen kleuren. Ook een effen behang kan hierbij een groot verschil maken. Daarnaast zorg voor ene uitnodiging en fijn bed, bijvoorbeeld met een matras van Yousleep of één van de vele andere aanbieders die er zijn. Goed slapen betekend overdag meer energie en een beter humeur en zeg nou zelf daar wordt je partner vast ook heel blij van! 

Interieur | Slaapkamer styling met het mooiste bedtextiel - StijlvolStyling.com - Interieur styling en foto's door © sbzinterieurdesign.nl

Start klein, droom groot

Niet weten waar te beginnen is vaak de reden om een make-over uit te stellen, of er zelfs helemaal niet aan te beginnen. Drie op de vijf ondervraagde Nederlanders (62%) heeft dan ook vrijwel geen aandacht besteed aan deze ruimte. Zorg voor een neutrale basis; vanuit daar kun je beginnen met kleine veranderingen. Denk hierbij aan het plaatsen van fotolijsten met persoonlijke afbeeldingen of een krukje met een zacht kussen daarop. Wanneer je deze accessoires ton-sur-ton houdt, oogt jouw slaapkamer ook een stuk rustiger.

Cymbidium bloemstyling event © Woonblog StijlvolStyling.com

Kleine inspanning, groots effect

Opvallend detail: uit het onderzoek komt naar voren dat twee op de vijf Nederlanders de inrichting van hun slaapkamer nog nooit hebben veranderd, of spullen hebben omgewisseld. Maar met slechts een paar kleine aanpassingen kun jij je kamer al een hele andere look geven. Voeg bijvoorbeeld leuke accessoires toe, leg een nieuw vloerkleed neer of breng nieuwe verlichting aan. Zo heb je met wat kleine inspanningen al een groots effect!

Slaapkamertrends 2022 - StijlvolStyling.com - SBZ Interieur Design
Blog in samenwerking met Yousleep.

*Onderzoek uitgevoerd door Karwei in samenwerking met Multiscope onder 1.124 respondenten 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com