Menu
Interieur inspiratie / Kleur inspiratie / Mannen & interieur / Tech & SMART Home

Mannen & interieur | Man cave in zwart en rood

Interieur & kleur | Rood in de hoofdrol - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: Riverdale

Mannen & interieur | Man cave in zwart en rood.
Als interieurontwerper en stylist kan het mij zomaar overkomen; een opdracht voor het creëren van een ware ‘man cave’.
Ik adviseerde en ontwierp al eens complete interieur van een single man en had ik zelfs een compleet project voor een loft in Amsterdam waarvan de eigenaren twee spontane mannen zijn. Voor mannen die de luxe hebben van een eigen ruimte in huis is een zogeheten ‘man cave’ creëren natuurlijk helemaal het einde! Met de term ‘man cave’ bedoel ik een ruimte die helemaal ingericht is voor hem, mede of deels door hem, maar vooral 100% volgens zijn smaak en waar relaxen en hobby’s centraal staan. De komende tijd ga ik verschillende interieur blogs maken die deels ook door mannen zijn creëert, iedere keer staat dezelfde vraag centraal ‘hoe ziet jouw ideale man cave eruit en waarom?’. Tijd om wat totaal verschillende mannen het hemd van het lijf te vragen (nou ja figuurlijk dan 😉 ) over hoe zij hun ideale man cave eruit zou zien; Van kleur tot de inrichting zelf. En geloof mij ik kreeg voor deze serie blogs hele leuke, verassende en inspirerende antwoorden die mij een verfrissende kijk hebben gegeven op mannen versus hun ideale interieur. 

Muziek versus interieur

De vaste lezers van Stijlvol Styling weten wellicht allang dat ik gek ben op muziek en ook altijd wel hele uiteenlopende muziek thuis, tijdens mijn werk of onderweg aan heb staan.
Ik kan hierdoor enorm geïnspireerd raken tot een thema of een bepaalde woonstijl.
In deze blog laat ik Alex (’87) aan het woord; hij woont samen met Christa is papa van een dochter. Alex is producer en DJ en vormt met ‘partner in crime’ Bobby het DJ duo Soundshockers. Overigens wat mij betreft echt aanstormend talent ten top! Ben jij trouwens net als ik ook een liefhebber van elektronische muziek? Op de website van Soundshockers kun je luisteren naar verschillende mix tapes van deze DJ’s en ze zelfs boeken voor jouw feestelijke gelegenheid of event.

Á fijn. Muziek is een vak, geeft beleving, gevoel en inspiratie, en daar komen vast ook hele goede ideeën voor een man cave uit.
Dit is wat Alex daarover vertelden toen ik hem vroeg naar zijn ideale man cave:

“Toen mij werd gevraagd hoe mijn ideale man cave eruit zou zien ben ik eens goed gaan nadenken. Hier had ik immers, hoe gek het ook klinkt, nog nooit echt over nagedacht. Zelf ben ik een fervent gamer en ook op het gebied van elektronische-muziek ben ik erg actief. Dit zijn de twee grootste elementen die goed vertegenwoordigd moeten worden in mijn ideale man cave. Zo moet er een 4K Ultra HD-tv aan de muur hangen met een zwarte leren driezitsbank ervoor. Onder deze tv een kast met de alom bekende en meest gebruikte game-consoles. De kast is gedecoreerd met bijpassende led-verlichting voor een sci-fi-look.
De cave moet ook voorzien zijn van een Pioneer DJ set met een set Rokit studiomonitoren. Om al het geluid binnen de man cave te houden, zullen de muren voor een gedeelte worden bedekt met akoestisch studioschuim. Om het maken van muziek te bevorderen zal er ook een bureau met een krachtige pc en een groot keyboard staan. De gehele kamer zal een zwart rode uitstraling krijgen, zoals een rode vloer, zwarte muren en de nodige rode accessoires. Om de man cave in zijn geheel af te maken zal er uiteraard ook een grote, goed gevulde Amerikaanse koelkast in komen, voor de nodige versnaperingen”.
– aldus Alex.

Rood en zwart versus interieur

Laat ik voorop stellen dat een kleurenpallet of een lievelingskleur veel zegt over iemands persoonlijkheid. Kleuren werken enorm op je zintuigen en roepen een bepaald gevoel op. Als je met de kleur rood aan de slag gaat in je interieur kun je hele spannende combinaties maken. Rood is in een interieur sterk en intens. Rood doet het zowel goed op een hele vloer of wand en als accentkleur in accessoires. Rood staat voor durf, passie en hartstocht. In China staat de kleur rood zelfs voor geluk en rijkdom terwijl in Europa rood geassocieerd wordt met gevaar.
De kleur rood maakt een ruimte stralend, sexy en mysterieus. (eigenlijk net als bij een persoon die deze kleur kleding draagt.)

Zwart is eveneens een spannende interieur kleur. Om iets goed te laten zien zoals een tv scherm, verlichting of in dit geval rode accessoires vormt zwart als achtergrond een hele goede basis. Zwart zorgt ervoor dat je kunt spelen met licht omdat zwart licht absorbeert. Zwart brengt in tegenstelling tot wat veel mensen denken in combinatie met andere warme en lichte kleuren heel veel sfeer. Spannend en uitdagend daar staat zwart voor. Strak en vaak kil in combinatie met alleen wit, maar zwart in combinatie met rood is juist zachter, ‘classy’ en gewaagd. 

Rood en zwart zou ik in een interieur combineren vergrijsd eikenhout en misschien wel een accent van die andere intense kleur; Groen! Groen zorgt voor stabiliteit, kan betoveren, geeft positieve energie en zorgt voor rust in een interieur.
Deze kleurencombinaties vullen elkaar in interieurs dus heel goed aan en zorgt erover dat een overdaad en rood en zwart je niet depressief maakt. Een andere sterkte combinatie is die van rood, zwart en accent van donkerblauw.

Bij rood en zwart in een man cave kun je afwisselen met materialen van getint glas (geeft glans!), beton, hout, leer en staal.
Groen kan heel subtiel terug komen in bijv. een grote plant. Industriële en geometrische vormen in verlichting geven een moderne sfeer. Uitbundige of klassieke verlichting (denk bijv. aan kroonluchters of verlichting een ’touch of gold’) geven je een nostalgisch, luxe en warm gevoel bij deze kleurencombinatie.
Voor wat betreft muziek en interieur, lees ook eens mijn blog: muziek en interieur incl. tips om de akoestiek te verbeteren.

Het was eerlijk gezegt best lastig om beelden bij mijn eigen inspiratie met zwart/ rood en ideeën en die van Alex zelf te vinden.
Toch is het gelukt om uiteindelijk een ‘passievolle en mysterieuze’ combinatie te maken voor een sfeerimpressie.

Wil je meer weten ver de kleur rood in een interieur? Lees dan ook eens deze ‘rood in jouw interieur‘ blog.

Man cave in zwart en rood

En… hoe ziet jouw ideale man cave eruit? 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com