Menu
Ondernemen

Ondernemen | Affiliate marketing tips voor bloggers en website eigenaren

© Woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design 45

Na 5 jaar online en offline ondernemen heb ik heel wat ervaring opgedaan. Daarom mailen lezers en startend ondernemers mij geregeld met carrière vragen over hoe ik gestart ben en welke tips ik voor ze heb om succesvol te worden. Zodoende heb ik een FAQ gemaakt met de meeste gestelde vragen, waaronder over geld verdienen met je website of blog. Want ook al klinkt geld verdienen voor veel mensen wat vies of plat. Zoals in mijn geval 40 tot 60 uur per week in een website steken en vol passie en naar hartelust bloggen is op een gegeven moment geen hobby meer te noemen. Hoe leuk ook, tijd moet ook rendabel zijn. Voor mijn onderneming maak ik daarom al 5 jaar gebruik van affiliate marketing om mijn online tijd wat meer rendabel te maken. Het mooie: Het kost je niets en levert je alleen maar op, mits je bij de juiste netwerken en adverteerders zit. Wat affiliate marketing is en hoe je dit ook voor jouw bedrijf kunt inzetten, vertel ik je in deze korte blog.

Affiliate marketing voor jouw website of blog

Affiliate marketing is kort gezegd een manier waarop adverteerders samenwerken met andere partners (affiliates) om meer naambekendheid te krijgen, leads en sales te genereren. Voor het genereren van deze sales door bijvoorbeeld links en banners geeft de adverteerder de affiliate een prestatie vergoeding (een x aantal % van het totale verkoopbedrag of een vaste vergoeding). Doormiddel van affiliate marketing kunnen adverteerders een groter publiek bereiken, waarvoor ze alleen uitbetalen als er daadwerkelijk resultaat is. Een goed voorbeeld van een bekend netwerk om adverteerders en affiliates aan elkaar te verbinden is TradeTracker.nl.

Oprechtheid en kwaliteit staat bij mij heel erg hoog in het vaandel, mijn affiliate adverteerders en partners moeten dus passen binnen mijn niche, mijn online indentiteit, mijn eigen interesses en die van mijn doelgroep. Zo voorkom je dat jij je als lezer totaal niet kunt identificeren met waar hij/zij naar toe gestuurd wordt als je op een link of banner klikt. De adverteerder welke ik op mijn website een platform biedt kan ik dus ook oprecht aanbevelen en de keuze hiervoor is letterlijk per blog of pagina verschillend.

Tip: Wil je succes? Dan moet de adverteerder kloppen met het onderwerp en jouw niche.

Mijn advies is om je tenminste aan te melden bij TradeTracker.nl waarom? Dit netwerk is erg makkelijk in gebruik, overzichtelijk en prettig in de samenwerking.

Wanneer je na inschrijving bent geaccepteerd kun jij je aanmelden voor campagnes die bij jouw website en niche passen. Je kiest dus zelf voor elke adverteerder je ruimte wilt creëren op jouw website. Dit kan middels een banner maar ook een simpele tekst link zijn. In het campagne overzicht zie je exact welke commissie je kunt verwachten voor welke productgroep en hoe lang het ongeveer duurt voordat jouw commissie zal worden uitbetaald.

Andere bekende affiliate netwerken naast TradeTracker.nl zijn:

– Daisycon

– Bol.com

– Wehkamp

– Awin/ Zanox

– Affilinet

Zowel als startend alsmede ervaren ondernemer, blogger of website eigenaar kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet in wat er mogelijk is qua online marketing. Begin daarom eerste bij 1 of 2 affiliate netwerken en kom je specifieke adverteerders te kort? Breid dan later jouw netwerk uit zodat je een bredere keuze hebt aan adverteerders. Veel adverteerders zijn trouwens aangesloten bij meerdere netwerken, de commissie is ook vaak gelijk. Hiermee wil ik vooral aangegeven ,maak het jezelf niet te lastig door dezelfde adverteerder bij meerdere netwerken te accepteren omdat je hiermee een onoverzichtelijk situatie creëert. Welk netwerk nu het meest succesvol voor jouw onderneming of eigen website is hangt totaal af van jouw type bezoeker/ lezer en welke adverteerder hier het beste bij past. Om succesvol te zijn met affiliate marketing is verder mijn ervaring at je er vooral actief mee bezig dient te zijn, hoe actiever hoe sneller en beter je door hebt wat voor jou werkt en hoe succesvoller je online qua marketing bent.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com