Menu

Over Susanne

“Live, work, create… leave sparkles wherever you go.”

Interieur styling en fotografie door Susanne van SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nlWelkom op mijn lifestyle – en woonblog StijlvolStyling.com Leuk dat je een kijkje komt nemen in de wereld van wonen, styling en lifestyle.

Mijn naam is Susanne Zum Vörde – Bolkestein; oprichtster van en blogger achter Stijlvol Styling. Maar ook fulltime creatief ondernemer, binnenhuisontwerper en interieur stylist van SBZ Interieur DesignInterieurontwerp & advies, project begeleiding & styling.

Wie ik nog meer ben in het dagelijks leven?

Een creatief ondernemer vol dromen – 36 jaar oud, woonachtig in randstad Amsterdam, getrouwd met elektrotechnisch adviseur Bert en trotse mama van een minstens ‘ondernemende’ dochter.

Ik ben zo ongeveer verslaafd aan muziek luisteren, bijzonder gek op de natuur en laat mijn fotocamera bijna nooit thuis. Pakt het liefst de auto om op vakantie te gaan en ga tenminste 3 keer per week naar de sportschool voor yoga, fitness een en/of dans work-out. Ook een gezellig avondje of dag met familie en vrienden sla ik zeker niet af, evenals uit eten gaan, want lekker eten daar wordt ik blij van.

Mijn passie voor wonen werkt voor mij verslavend.

Van jongs af aan was ik altijd al bezig met het veranderen van mijn kamer, rommelen in de tuin van mijn ouders met planten en bloemen of het eigenhandig verschuiven van mijn moeders woonaccessoires zodat alles een mooi geheel vormden. Ik vind in heel veel dingen inspiratie zoals het buitenleven (reizen en in de natuur). Maar ook in muziek en het dagelijks leven als creatief ondernemer en moeder.

Mijn persoonlijke woonsmaak ligt bij hedendaagse tikje interieurs met warme en natuurlijke kleuren. Denk aan Metropolitan living, hotel chique, urban, botanisch, Dutch design en Scandinavische woonstijlen. Planten en bloemen in interieurs zijn voor mij onmisbaar, ze vormen de ‘groene draad’ in mijn interieur projecten en ontwerpen.
Ik mix graag luxe met betaalbare items, iets waar ik volgens vele bijzonder goed in ben. ‘Betaalbare luxe’, zoals ik dit noem, maakt dat je de de ideale balans kunt vinden tussen enerzijds hoge kwaliteit projecten op de juiste plaatsen waar dit nodig is en de mix anderzijds hedendaagse vaak kleinere items die je vanwege de betaalbaarheid nog eens kunt wisselen.

Over mijn werk en bedrijf:

Interieuradvies, interieurontwerp en interieur styling - SBZ Interieur Design (www.sbzinterieurdesign.nl)

Voordat ik voor mijzelf begon in de wereld van wonen heb ik na mijn studie toerisme eerste in de zakelijke dienstverlening (front office) en daarna in het toerisme (als reisbureau manager) gewerkt. Tijdens de economische crisis verloor ik echter door de slechte economie tot 2 keer toe mijn vaste baan en kreeg ik een pittige burn-out daaroverheen. Geen pretje maar uiteindelijk kwam daarmee voor mij het inzicht dat het allemaal anders moest! Ik was toe was aan een compleet nieuwe uitdaging die nog dichter bij mijzelf en interesses lag. Van mijn styling hobby wou ik dolgraag mijn werk maken en ik begon hiervoor met een studie binnenhuisarchitectuur en aanvullende cursussen in o.a. 3D ontwerpen.

Met StijlvolStyling.com ben ik in 2013 gestart als hobby om meer kennis op te doen over interieur, trends, groen, tuinieren & styling. Na een paar maanden bloggen ging dit zo goed dat mijn blog resulteerde in de start van mijn eigen creatieve studio voor interieuradvies, ontwerp- & styling; SBZ Interieur Design. Mijn lifestyle- & woonblog is daarmee de bakermat van mijn bedrijf.

Ik werk voor een breed scala aan cliënten, particulier en zakelijk. Mijn werk is dynamisch en uitdagend.

Tijdens mijn werk geef ik kleur- en interieuradvies bij mensen thuis, maak ik interieur-plannen en indelingsontwerpen, 3D visualisaties en verzorg ik vaak ook de project begeleiding, complete inrichting en styling van een ruimte of zelf gehele woning. Daarnaast richten wij ons op het maken van lichtplannen, geven wij meerwerk advies voor nieuwbouwwoningen en verzorg ik de groen styling binnen & desgewenst zelfs buiten bij mijn projecten.

Wanneer ik een ruimte binnen stap kost het mij nauwelijks moeite om 10 nieuwe ideeën te verzinnen wat mooier, anders of beter zou kunnen. Je zou kunnen zeggen dat ik een groot ruimtelijk inzicht heb, maar ik zelf bestempel het graag als iemand met een groot inlevingsvermogen in combinatie met grote fantasie waarmee ik prima kan visualiseren hoe iets zou kunnen zijn.
Mijn oprechte interesse in andere mensen, hoe zij leven, wie zij zijn, wat ze samenbrengt en vooral wat het beste bij ze past maakt dit werk nog mooier en ook zeker uitdagender om het beste uit mijzelf te halen voor een cliënt.

Stijlvol, persoonlijk en creatief zijn altijd mijn 3 uitgangsposities van het eerste advies t/m het eindresultaat. Daarnaast sta ik in het bijzonder bekend om mijn liefde voor ‘groen wonen’ met mooie planten en bloemen. Ik ben hier gek op omdat hedendaags en natuurlijk wonen zo mooi kan zijn en nog eens gezond ook!

“Anderen kunnen inspireren en helpen een persoonlijk interieur te creëren dat echt bij iemand past, dat is waar ik het voor doe en waar ik gelukkig van wordt. Dit is dan ook de reden dat ik met heel veel plezier blog over mijn passie en werk als binnenhuisontwerper & stylist”.

 

Uniek woonconcept 

Stijlvol Styling is inmiddels onderdeel van mijn bedrijf en werk geworden, samen vormen ze een uniek woonconcept. Dit maakt het bloggen er niet minder leuk op, in tegendeel zelfs! Stijlvol Styling bleek een stuk populairder dan ik mij ooit had kunnen bedenken. In 6 jaar tijd lezen inmiddels meer dan 65.000 lezers per maand mijn woonblog’s en heb ik meer dan een 100.000 volgers op verschillende social media, zelfs 2 miljoen kijkers per maand op Pinterest weten mij te vinden. Ook verscheen ik al verschillende keren in de online en offline media met interviews over mijn blog, visie en werk. Dat ik mensen kan en mag inspireren met mijn eigen stijl en passie voor wonen is het mooiste compliment wat ik ooit gekregen heb!

Dankwoord

Lieve lezers en lezeressen dankjewel voor het volgen van mijn blog! Ik wens je veel inspiratie toe en hoop je nog vaak hier op StijlvolStyling.com te mogen verwelkomen! Heb je vragen, opmerkingen of wil je dat ik eens bij jou thuis langs kom voor een interieuradvies, laat het mij weten. Je kunt Stijlvol Styling & SBZ Interieur Design ook volgen via diverse social media, je blijft dan op de hoogte van het laatste woonnieuws, de nieuwste blogs en een kijkje achter de schermen geef ik je vooral graag via mijn Instagram account (@stijlvolstyling).