Menu
Mannen & interieur / Review / Samenwerking / Tech & SMART Home / Woonnieuws

Review | De GROHE SENSE – alert op waterschade

Review | De GROHE SENSE - alert op waterschade | Woonblog StijlvolStyling.com

Review | De GROHE SENSE – alert op waterschade.
Woonnieuws in interieur gadget land! GROHE bekend van o.a. vele badkamer producten induceert een uniek nieuw product welke wij mochten testen nog voor dat deze op de markt komt.
Onlangs ontvingen wij daarom de splinter nieuwe GROHE SENSE bij ons thuis. De GROHE SENSE is een betrouwbare watersensor die continue alert is. De sensor reageert op de aanwezigheid van water waar het niet zou moeten zijn. Mocht er een overstroming zijn in huis door bijvoorbeeld een defecte wasmachine. Dan kun je direct ingrijpen doordat je tijdig een melding ontvangt op jouw smartphone of tablet. 

Naast het decteren van ongewenste wateroverlast helpt de GROHE SENSE je ook bij het in de gaten houden of de leidingen niet bevriezen. Als de temperatuur in de ruimte onder de 3 °C komt, waarschuwt de sensor je onmiddellijk. Evenals dat je luchtvochtigheid in huis te hoog wordt zodat je jouw eigendommen tijdig kunt beschermen tegen vochtschade. Ideaal voor oudere huizen met kelders, of langer leegstaande (vakantie)woningen.

Hoe werkt de GROHE SENSE?

Je legt hem neer op een plek waar wateroverlast zou kunnen ontstaan. De SENSE is zo groot als een hockypuck en neemt hierdoor bijzonder weinig ruimte in op de vloer. Zodra de GROHE SENSE in contact komt met water, laat GROHE SENSE een duidelijke pieptoon horen en zal het lampje rood gaan knipperen. Omdat je niet altijd in de buurt zal zijn, stuurt de sensor je direct een melding via GROHE ONDUS-app als er een lekkage wordt gedetecteerd. Zo kun je meteen actie ondernemen en voorkomen dat er een overstroming in huis ontstaat. Wanneer je namelijk water kunt zien als in een kleine waterstroom, is kwaad vaak al geschied. Muren zijn dan al met vocht doordringt en wellicht is er zelf al schade aan meubels en apparatuur. Dit is een kostbare aangelegenheid die lange na niet altijd door een verzekering wordt gedekt. De GROHE SENSE voorkomt dus vooral ook kosten en schade door je tijdig te waarschuwen.

Daarnaast doet de GROHE SENSE nog iets bijzonders en dat is juist decteren wanneer er te weinig vocht is in huis. Het nadeel van te weinig vocht in huis is dat je last kunt krijgen van branderige ogen, verkoudheid en een droge huid. Je kunt zelf aangeven hoe hoog de luchtvochtigheid in huis volgens jou zou moeten zijn. Bij ons thuis vinden wij rond de 60% met meest fijn, gemiddeld raad men een luchtvochtigheid van tussen de 40% en 60% voor binnenshuis aan.

Het installeren van de GROHE SENSE kost je slechte 10 minuten en gaat erg makkelijk en snel. Ondanks dat je er wel (daar ben ik heel eerlijk in) nog een app voor moet installeren op je telefoon. Mijn eigen smartphone is inmiddels in één grote afstandbediening veranderd door alle apps voor huishoudelijke apparaten, en dat is zeker niet ideaal! Maar eerlijk is eerlijk, in noodgevallen is het een fijn idee zeker met de vakantieperiode in zicht dat jou huis een extra manier van supervisie erbij heeft ter voorkoming van waterschade, bevriezing en een slechte luchtvochtigheid. In de winter is het altijd lastig om de luchtvochtigheid op pijl te houden en voortaan heb ik ook hier een extra hulpmiddel voor door de gebruiksvriendelijke app in combinatie met de GROHE SENSE.

Ga voor meer informatie naar de GROHE website.

Gesponsorde review in samenwerking met GROHE.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com