Menu
Interieur inspiratie / Review / Samenwerking / Tech & SMART Home / Verlichting

Review | Nedis® SMART filament lampen – stijlvol en slim in één

Review | Nedis® SMART filament lampen - stijlvol en slim in één - Woonblog StijlvolStyling.com

Slimme verlichting is de trend van dit moment en alhoewel het nu nog vrij nieuw is over een paar jaar kennen we niet anders meer. Het kiezen tussen stijlvolle en een slimme lichtbron is nogal eens een punt van discussie als het gaat om styling. Je wilt immers mooi en praktisch in één. Met de Smart LED Filament lampen van SmartLife fabrikant Nedis® is kiezen tussen mooi en praktisch verleden tijd en combineer je design met slimme technologie. Dat wouden wij thuis wel eens zien en uittesten en dus verving ik mijn trendy filament LED lampen door de net zo mooie maar SMART filament lampen van Nedis®. Weten hoe en of dit fijn werkt? Je leest er alles over in deze review blog.

Verlichting bedienen vanaf je SMART Phone

Feestje of een juist een romantische avond? Zorgen dat jouw lampen om een bepaalde tijd aan gaan bijvoorbeeld bij zonsondergang? Met de Nedis® SmartLife filament lamp in combinatie met de app en een goede WiFi verbinding creëer jij binnen no-time een scene die past bij jouw gemoedstoestand, wensen op verlichting gebied.
Installeren is vaak zo gedaan je draait de lamp in de fitting en volgt de instructies op de app om jouw lamp te verbinden met het SMART systeem en WiFi. Na het verbinden en juist instellen van jouw wifi-verbinding kun je de lampen vanaf jouw telefoon aan- uitzetten of dimmen. Ook kun je de lampen bedienen via spraakopdrachten met Google Assistant en/of Amazon Alexa.

Uniek in Nederland

Op dit moment is Nedis® uniek in het aanbod van slimme filament lampen. Deze SMART filament lampen o.a. te koop zijn via bol.com.

De voordelen van Nedis® Smart LED Filament lampen

  • LED dus energiezuinig!
  • Stijlvol ontwerp; transparante glazen lampen die net zo trendy en mooi zijn om te zien als standaard LED lichtbronnen
  • Eenvoudig in gebruik door directe verbinding met WiFi, zonder tussenkomst van een zogenaamde bridge of een hub
  • Dimbaar en dat ook nog eens zonder externe dimmers, ideaal!
  • Spraakopdrachten met Google Assistant en Amazon Alexa
  • Gratis beschikbare SmartLife app
  • Automatisch aan- en uitschakelen
  • Ook in- en uitschakelen mogelijk via de reguliere lichtknop op je muur

Mijn gebruikservaring

De Nedis® SMART filament lampen zijn niet van de standaard trendy filament lampen in uitstraling te onderscheiden. Hier worden wij erg blij van want je hebt er meer gemak bij maar levert niet in op uitstraling.
Enige 2 kanttekeningen; De SMART filament lampen van Nedis® geschikt zijn voor een 2,4 bandbreedte, check dus goed of je het juiste netwerktype hebt!
Wij hebben zelf een standaard bandbreedte van 5.0 thuis waardoor er eerst een splitsing in de verbinding gemaakt moest worden om de lampen goed te laten werken. Gelukkig was dit zo geregeld en konden we alsnog van onze
super hangdige lichtbronnen gebruik maken.

Daarnaast het instellen van de juiste bandbreedte moet er een extra app geïnstalleerd worden op jouw telefoon. Met de reeks SMART apparaten bij ons thuis hebben we inmiddels voor zo ongeveer ieder apparaat een andere app wat inmiddels redelijk onoverzichtelijk begint te worden.
Heb jij meerdere SmartLife producten van Nedis®? Dan is het juist heel fijn dat al deze producten aan één de dezelfde SmartLife app gekoppeld zijn, de app is namelijk het centrale punt waar je al je Nedis® SmartLife producten met elkaar verbindt. Je kunt ze hier zelfs met elkaar koppelen. De Nedis® SmartLife filament lampen geven op (voor ons) wat verbindings issues na zeker een prettige gebruikservaring en zijn zeker mede vanwege de betaalbaarheid en uitstraling wat ons betreft een aanrader.

Conclusie: Stijlvol, energiezuinig en super SMART.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com