Menu
Boeken / Groen wonen / Natuurlijk wonen / Plant & bloem styling / Review / Woontrends

Review | Wonderplants – boek vol liefde voor groen in huis

Review | Wonderplants - boek vol liefde voor groen in huis - Woonblog StijlvolStyling.com

Review | Wonderplants – boek vol liefde voor groen in huis.
Green is the new black! Van Amsterdam tot Sydney, groen wonen met planten en bloemen is wereldwijd de woontrend van dit moment. Toen ik kortgeleden collega blogger, freelance redacteur en stylist Judith Beahner sprak op het IKEA catalogus event. Vertelde ze mij dat ze binnenkort in samenwerking met Irene Schampert (blogger en grafisch ontwerpster) een nieuw boek uit zou brengen genaamd; Wonderplants. Inmiddels ligt het boek in de winkels en aan mij de eer om deze te mogen reviewen.

20 groene interieurs in beeld

Judith ken je mogelijk nog van haar eerste boek ‘het Plantenlab‘ waarin ze mij en vele anderen verblijden met handige styling tips en instructies op gebied van planten in huis. Het boek Wonderplants gaat wat mij betreft een stapje verder. Niet alleen is het een handig boek vol styling tips en prachtige foto’s. Het boek staat vooral bol van de mooie verhalen van groenliefhebbers zoals master floristen Florian Seyd en Ueli Signer van The Wunderkammer. In het boek komen 20 ‘groene’ interieurs in beeld, interieurs welke zich bevinden over de gehele wereld. Elk interieur heeft haar eigen verhaal. Zo leer je van de allerbeste liefhebbers van groen en groenstylisten hoe je jouw huis kunt transformeren in een groene oase, of zoals ze dat zo mooi noemen een ware ‘urban jungle’.

Inspirerend koffietafel boek

Het hardcover boek is niet alleen erg heel fijn om in te lezen of simpelweg lekker doorheen te bladeren. Hij doet het ook nog eens erg fraai in je interieur. Ik heb al menig keer gemerkt dat mijn visite het boek pakt om erin te bladeren en zich maar al te graag laat inspireren door wat groen voor jouw interieur kan doen. Dit geeft vernieuwende en leuke gesprekken en maakt voor mij dat dit boek meer is dan welk ‘instructie boek’ op gebied van groen wonen dan ook. Zeker een aanrader voor op de koffietafel of jouw dressoir.

De boek Wonderplants van Irene Schampaert en Judith Baehner (uitgeverij LANNOO) kost €34,99 en is zowel in het Nederlands als in het Engels verkrijgbaar bij o.a. Bol.com.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com