Menu
Achter de schermen / Interieur inspiratie / Scandinavische woonstijl / Woonnieuws / Woontrends 2019

Achter de schermen | Fonq x HAY x Stijlvol Styling tijdens Fonq blog event

Achter de schermen | Fonq x HAY x Stijlvol Styling tijdens Fonq blog event - Woonblog StijlvolStyling.com

Vandaag een kijkje achter de schermen. Zaterdag 17 februari was ik aanwezig het op het jaarlijkse Fonq blog event samen met zo’n 30 enthousiaste bloggers en Instagrammers. Dit jaar werd het event georganiseerd in De Lik – Utrecht. Deze oude gevangenis was tot enkele jaren geleden nog in gebruik maar op dit moment een (tijdelijk) event locatie voor o.a. bijeenkomsten, feesten, diners en natuurlijk (hoe kan het ook anders) escape rooms! Terwijl ik binnen stapte op zaterdag ochtend en na de ontvangt steeds verder alleen het gebouw in liep had ik werkelijk het gevoel alsof ik zojuist een film ingestapt was. Mijn liefde voor oude gebouwen met veel geschiedenis kon ik hier helemaal kwijt, wat een gave locatie! Á fijn. Dat is niet waarvoor ik in De Lik kwam maar wel een leuke bijkomstigheid, toch? Het event van Fonq was vooral echt super gezellig en inspirerend. Een hereniging met vele lieve conculega’s van wie ik zelf ook graag de blogs lees en geregeld door hun Instagram tijdlijn scroll.

Achter de schermen | Fonq x HAY x Stijlvol Styling tijdens Fonq blog event - Woonblog StijlvolStyling.com

Fonq versus HAY

Dit jaar was het Scandinavische woonmerk HAY de genodigde welke samen met Fonq het event organiseerde. Zij gaven een presentatie over de HAY Kitchen Market. Een uitgebreide collectie keuken- en tafelproducten met die typische Scandinavisch design touch. Ik zeg je heel eerlijk, tegenwoordig lijken ontzettend veel Scandinavische merken en ontwerpen op elkaar en dat vindt ik persoonlijk erg jammer. Er lijkt momenteel maar weinig vernieuwing in designs te zijn. HAY probeert met nieuwe vormen, materialen en kleuren hier toch weer haar eigen draai aan te geven.

Wij mochten zelf ook even genieten van de HAY keuken producten. Het kleurrijke HAY servies dat opgesteld stond op minimalistisch gedekte tafels temidden van de oude kantine in het cellencomplex. Een erg indrukwekkende ruimte die geschiedenis ademde.

Google en You-Tube

Daarna was het tijd voor een interessante presentatie van Google. Zij kwamen vertellen over de stap maken van blogger naar You-tuber, iets wat tegenwoordig veel bloggers doen maar in de wereld van interieur nog niet zo gebruikelijk is. Alle technische ins en outs zal ik je besparen, maar het was zeker een interessante presentatie. En nee, ik sta niet met bloggen, want ik geloof in de krachtige combinatie van tekst en beeld.

Leuk om te weten en vers van de pers nieuws: Zelf ga ik dit voorjaar ook een serie video content maken. Niet alleen voor You-Tube en Vimeo maar vooral voor een speciale serie blogs vergezelt door een inspiratie video in samenwerking met andere specialisten op lifestyle, relatie en woongebied. Plus natuurlijk een paar leuke make-overs. Momenteel ben ik druk bezig met de uitwerking hiervan en zodra er meer bekend is laat ik het jullie weten.

Fonq.nl

Lunchtijd

Na twee prestaties was het tijd voor een gezellige lunch samen aan lange tafels, toch altijd weer heerlijk om even bij te kletsen met elkaar over bloggen, ondernemen en de passie die wij samen delen: styling en interieur. Wat ondanks dat ieder voor zich zijn eigen platform heeft is het op events altijd reuze gezellig met elkaar en delen wij ontzettend veel informatie, inspiratie en ideeën. En geloof mij, die gemoedelijkheid is niet in alle niches in de Insta en bloggers wereld zo.

Achter de schermen | Fonq x HAY x Stijlvol Styling tijdens Fonq blog event - Woonblog StijlvolStyling.com

Monique van der Reijnden

Heb je mij de hele dag live gevolgd via mijn Instagram account? Dan kon je live meekijken tijdens de presentatie van Monique. Je kent haar misschien wel van tv programma’s als Designdroom. Zij is journalist en trendwatcher en gaf ons alvast een zogenoemde trendforcast voor 2019. En het leuke was, voor mij vooral heel herkenbaar wat er aan trends gaat komen want zelf probeer ik ook al weken te achterhalen welke kant wij op gaan met onze interieur. Natuurlijk ga ik jullie dit voorjaar middels een sneak previews vertellen welke woontrends 2019 ons te wachten staan. Maar voor nu hou ik jullie nog even in spanning. Oké alvast één hele kleine sneak preview dan: wij gaan nog verder terug in de tijd wat trends betreft!

Wil je de nieuwste woontrends absoluut niet missen? Volg mijn blog dan op de voet via de website zelf of via Facebook en/of Instagram voor het laatste nieuws.

Elle decoration

Elle decoration was dit jaar ook van de partij, zij kwamen vertellen over hoe dit uitgesproken eigenzinnige woonblad tot stand komt. Super leuk en ook tijdens deze presentatie vloog de inspiratie figuurlijk door de zaal. Zo zagen wij de meest Instagram waardige interieurs voorbij komen. Iets wat op lifestyle gebied een grote trends is. Want wil je als bijvoorbeeld horeca ondernemer anno 2018 succes hebben, dan moet je een Instagram proof interieur hebben waarbij consumenten niets liever willen dan dan selvies maken en interieur foto’s.

Na 4 inspirerende prestaties en een heerlijk lunch nam ik afscheid van iedereen en kon ik het niet laten om nog even een rondje te maken met mijn camera in het cellencomplex. Want dat gebeurt je toch niet iedere dag, vrijwel alleen ronddwalen op een plek die zoveel geschiedenis kent.

Tot slot. Fonq dankjewel voor het leuke event en graag tot volgend jaar!
Meer van dit event is te volgen via: #fonqblogevent

En voor de fotografie liefhebbers wat foto’s die ik heb gemaakt in het Utrechtse gevangenis complex – De Lik:

Deze slideshow vereist JavaScript.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com