Menu
Achter de schermen / Events & beurzen / SBZ Interieur Design

Stijlvol Styling | Een kijkje achter de schermen….

Susanne - Stijlvol Styling woonblog- jaaroverzicht 2014

Ben je een vaste blog bezoeker? Dan heb jij je misschien wel eens afgevraagd of er veel tijd in het bloggen gaat zitten en hoe bloggers zoals ik aan hun inspiratie komen. Met bijna 1000 likes op zowel Facebook als Pinterest (waarvoor super veel dank!) leek het mij leuk om jullie een exclusief kijkje achter de schermen van Stijlvol Styling te geven…. Bloggen is voor mij een ‘way of life’ waarvoor ik altijd op zoek ben naar nieuwe inspiratie en ook het liefst vaak op pad ga naar bijvoorbeeld beurzen, evenementen en ik volg workshops. Daarnaast doe ik inmiddels meer dan bloggen over wooninspiratie alleen, zo schreef ik afgelopen week een gastblog met tips voor andere bloggers op Bloggers Network.
Á fijn…. één week uit mijn leven als (woon)blogger ziet bijvoorbeeld er zo uit…  

Maandag:

Susanne-afb-gastblog-1024x722-2ykt35asesmquteny4w5jeHet is 08:00 ’s morgens wanneer mijn gastblog over ‘van blogger naar zelfstandig ondernemer’ op de website van Blogger Network verschijnt. Deze word verspreid via social media en dit levert veel enthousiaste reacties op. Super leuk! Ik werd onlangs gevraagd om een artikel van mij uit als woonblogger met tips en tricks te schrijven voor juist andere bloggers.
Ook nieuwsgierig, hoe ik van blogger een zelfstandig ondernemer ben geworden en wat ik allemaal mee maak als blogger, het artikel kun je hier lezen…
Van blogger naar zelfstandig ondernemer‘.

Ook werkten ik het één en ander uit voor een nieuw interieur project van SBZ Interieur Design en schreef een blogpost over natuurlijke badkamer inspiratie geïnspireerd op de natuurlijk wonen trend.

Dinsdag:

Ik lees alle pers mappen door en bewerk foto’s die ik gemaakt heb tijdens de ShowUp – home & gift beurs. Bij het doornemen van de pers mappen maak ik een beslissing of ik een product interessant genoeg vind om over te schrijven of een dat een bedrijf wellicht potentie heeft om mee samen te werken voor Stijlvol Styling of juist voor de projecten van SBZ Interieur Design.

Daarnaast zet ik alvast wat eerste ideeën voor op papier voor nieuwe blog’s en tot slot verdiep ik mij alvast in het programma van woensdag voor mijn jaarlijkse persbezoek aan de Negenmaandenbeurs.

Woensdag:

Na ontvangst in de perskamer van de RAI en het uitzoeken van het nodige persmateriaal ga ik op weg naar de Negenmaandenbeurs opening die dit jaar geopend werd door hippe mama Lieke van Lexmond, daarna bezoek voor Stijlvol mama blog ook de boekpresentatie van Dierendorpje met Kim-Lian Van Der Meij. Voor Stijlvol Styling ga ik op pad om de nieuwe babykamer en kinderkamer trends te ontdekken, ik maak volop foto’s en netwerk met bedrijven die op de beurs staan. Na een volle ochtend en middag krijg ik last-minut ook nog even trend update van de hoofdstylist van Babypark en een bij toeval wordt ik gevraagd voor een exclusieve preview en uitleg van de Stokke channel manager over de nieuwe Stokke kinderkamer producten lijn ‘Stokke Home’, hier later meer over want dit is absoluut de moeite waard om aandacht aan te besteden. Ik heb dan ook ter plekke een hele reeks mooi foto’s gemaakt van de mooie en praktische baby- en kinderkamer meubels.

Donderdag:

2015-02-27 09.13.01Ik was uitgenodigd door Intratuin voor een leuke DIY middag. Het was een leuke workshop maak je eigen ‘mini-tuin’ voor in huis, een ware trend! Samen met twee andere bloggers genieten wij van een middagje ’tuinieren’ terwijl we ook meteen inspiratie opdoen en fotograferen voor een bijpassende blogpost die nog volgt. Intratuin verzorgde tevens een heerlijke lunch voor ons.
Ook maakten ik daarna een rondje door de winkel om alvast inspiratie op te doen voor andere blog’s m.b.t. groen wonen en tuin. Mijn foto camera en notitieboekje draait wederom overuren!

Vrijdag:

Een bezoekje aan de diverse woonwinkels om wat nieuwe collecties te bekijken mag niet ontbreken, dit noem ik ook wel een ‘inspiratie rondje’. Ook schrijf en plan ik mijn blog’s in voor het weekend waaronder het artikel muurstickers voor de kinderkamer waarbij ik op zoek ga naar bijpassende beelden en bijbehorende shop tips waar de artikelen verkrijgbaar zijn (wel zo makkelijk zo hoef jij als lezers niet zo te zoeken).

Het schrijven van een goede blogpost vergt niet alleen het inspiratie opdoen, fotograferen danwel bijpassende beelden zoeken, ook de tekst schrijven en de opmaak van het artikel neemt de nodig tijd in beslag. Hoeveel tijd ik hieraan kwijt ben ligt helemaal aan het onderwerp dit varieert van 2 tot 4 uur. Gemiddeld schrijf ik zo’n 4 á 5 blog artikelen per week.

Zaterdag:

Even een dagje rustig aan en vooral genieten van mijn gezin.
Maar natuurlijk kunnen jullie wel gewoon zoals iedere zaterdag avond genieten van een nieuwe binnenkijker.

Zondag:

Tuinidee 2015 - www.stijlvolstyling.com #woonblog #tuin #blogTuinidee 2015! Op naar ’s Hertogenbosch voor een persbezoek aan één van de grootste indoor tuinbeurzen, om inspiratie op te doen voor het nieuwe buitenleven seizoen. Helaas vond ik het dit jaar eerlijke gezegd een beetje tegen vallen en had ik iets meer van de inspiratie tuinen verwacht. Maar desondanks laat ik mij soms ook inspireren door juist de hele kleine dingen, een bepaalde plant kan soms al genoeg zijn om over te schrijven of mij op een idee te brengen voor een artikel. Na tuinidee 2015 nog even snel langs de bouwmarkt voor wat kleurstalen die ik nodig heb voor een moodboard.
Thuis de foto’s bekijken, uitzoeken en bewerken voor een leuke blogpost.

Tussen al het bovenstaande door zoek ik bijna elke dag actief naar inspiratie op o.a. Pinterest, ook krijgen jullie van mij update’s over o.a. nieuw blogposts en woonnieuws via social media. Handel ik heel wat emails af m.b.t. samenwerkingen, vragen en pers berichten. Style ik soms zelf leuke hoekjes in huis om deze vervolgens weer te fotograferen. En niet te vergeten  doe ik ‘mama lifestyle & kids’ inspiratie op en schrijf ik blog’s voor Stijlvol mama blog mijn tweede blog voor de ondernemende en hippe mama.

Stijlvolle groet, Susanne - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com