Menu
Tech & SMART Home / Verbouwen

Tech | Comfort, isolatie en beveiliging. Dat is wat slimme rolluiken voor je kunnen doen

Je ziet steeds vaker ‘slimme’ rolluiken bij mensen thuis. Wat maakt een rolluik slim? Een motor systeem dat je op afstand kunt bedienen en ook autonoom werkt met timers of sensors. De meeste automatische rolluiken op de markt zijn uitgerust met een Somfy motor. Deze motoren zijn met elkaar te verbinden, via een afstandsbediening of een smart home app. De drie voornaamste voordelen van slimme rolluiken zijn comfort, isolatie en beveiliging. Meer over deze voordelen lees je op deze pagina.

Rolluiken maken de woning af

In vrijwel alle huizen hangt raamdecoratie. Niet iedereen heeft rolluiken. Het is een flinke investering en er is niet altijd een directe noodzaak om de buitenzijde van de woning te voorzien van rolluiken. Toch zijn er meerdere voordelen die de investering de moeite waard maken. Op deze pagina beperken we ons tot het comfort, de isolatie en veiligheid.

Naast rolluiken ben je misschien ook geïnteresseerd in elektrische raamdecoratie voor binnen. Poweredblinds is een lijn gordijnen met Somfy motor met dezelfde eenvoudige bediening als Somfy rolluiken in alle trendy opties zoals plissegordijnen, duo rolgordijnen of jaloezieën. Meer over Poweredblinds kun je op de website vinden.

1. Comfort

De zon schijnt binnen. Met een druk op de knop sluit je de rolluiken. Je hoeft niet op te staan of aan banden te trekken. Bedien het rolluik vanaf de bank of als je in de keuken staat te koken. Je kunt zelf geheel handsfree de rolluiken bedienen als je de koppeling maakt met een smart home installatie. Je kunt dan meerdere apparaten aan elkaar koppelen. Zo kun je bij het sluiten van de rolluiken automatisch de verlichting in huis laten inschakelen. Dan tast je nooit meer in het duister. Knoppen, apps or spraakbediening zijn heel praktisch, met timers of sensors maak je het systeem helemaal af. Je hoeft dan nooit meer de rolluiken zelf te bedienen, stel eenmalig het systeem in en je bent klaar

2. Isolatie

Er gaat veel energie verloren via de ramen. Zelfs met dubbel glas voel je de kou bij de vensters in de winter. Rolluiken hebben een isolerende werking omdat ze buiten de kou en hitte al tegengehouden. Zo hoef je minder te stoken in de winter en in de zomer houd je het koeler in huis door overdag de rolluiken te sluiten. Er zijn modellen die voorzien zijn van een isolerende vulling om de energieprestaties verder te verbeteren. Informeer bij de leverancier naar de mogelijkheden.

3. Beveiliging

Als je gebruikt maakt van timers of sensoren dan kun je de rolluiken autonoom laten werken. Dit betekent dat het systeem blijft functioneren ongeacht jouw input. Ben je laat thuis of ga je op vakantie? De woning blijft er bewoond uitzien want de rolluiken openen en sluiten zoals altijd. Je kunt een Somfy IP-camera voor buiten koppelen. Is er onraad? Dan kun je de rolluiken direct laten sluiten. Of juist openen als bijvoorbeeld de rookmelder afgaat. Dezelfde elementen die zorgen voor extra comfort verhogen ook de veiligheid in huis.

Wil je een zonnescherm voor je terras of een luifel voor het raam? Naast motoren voor rolluiken en raamdecoratie kun je ook deze producten automatiseren. Bekijk de website van Somfy voor meer informatie.About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com