Menu
Algemeen / Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Samenwerking / Tuinieren

Tuin inspiratie | Creëer een prachtige duurzame buitenruimte met Millboard van AlterWood

Een prachtige tuin begint bij het kiezen van de juiste materialen voor je buitenruimte. Als je op zoek bent naar een vloer die niet alleen mooi is, maar ook duurzaam en onderhoudsvrij, dan is Millboard van AlterWood de perfecte keuze. Deze innovatieve vloer is uitermate geschikt voor diverse toepassingen in je tuin, van terrassen en serres tot zwembadafwerking en gevelbekleding. In deze blog ontdek je waarom Millboard planken een uitstekende keuze zijn en hoe je ze kunt combineren met borders, waterpartijen en planten voor een prachtige tuin.

Millboard: Natuurlijke Schoonheid zonder compromis

Millboard planken zijn met de hand gevormde kopieën van houten planken, zowel in grove als fijnere texturen. Deze planken zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en worden voorzien van een wassing die zich in de houtnerfstructuur nestelt. Omdat dit proces handmatig wordt uitgevoerd, is elke plank uniek. De kleurschakeringen en houtnerf maken de planken verrassend natuurgetrouw en vrijwel niet te onderscheiden van echt hout.

Wat Millboard nog specialer maakt, is de samenstelling van de planken. De kern bestaat uit een combinatie van kunststof en polyurethaan, versterkt met glasvezel. Deze unieke gesloten ‘cellulaire’ interne structuur maakt de planken licht en sterk, waardoor ze bestand zijn tegen kromtrekken, rotten en het herbergen van insecten en ongedierte.

Een van de meest opvallende eigenschappen van Millboard is de zelfherstellende Lastane™ toplaag. Deze toplaag is bestand tegen krassen en vlekken, speciaal ontwikkeld voor de veeleisende buitenomgeving. Het zorgt ervoor dat je vloer er jarenlang als nieuw uitziet, zelfs bij intensief gebruik.

Inspiratie nodig? Op de AlterWood inspiratie pagina kun je vele mooie voorbeelden vinden.

Veiligheid en comfort

Millboard is niet alleen mooi en duurzaam, maar ook veilig en comfortabel. Het materiaal is houtvrij en niet-poreus, waardoor algen zich niet kunnen hechten. De veerkrachtige Lastane™ toplaag maakt de planken stroef en zorgt voor een hoog antislip niveau, ideaal rondom zwembaden, jacuzzi’s en waterpartijen. Zelfs bij nat weer kun je met een gerust hart over je Millboard vloer lopen, dankzij de uitstekende antislip eigenschappen.

Een ander voordeel is het ‘lost head’ effect, waarbij de speciaal ontwikkelde schroeven onzichtbaar zijn wanneer ze in het materiaal zijn bevestigd. Dit zorgt niet alleen voor een esthetisch aantrekkelijke afwerking, maar voorkomt ook het risico van schaafwonden en struikelen als je op blote voeten loopt.

Voordelen van Millboard in een notendop

 • Duurzaam en onderhoudsvrij
 • Natuurlijke uitstraling zonder compromis
 • Bestand tegen kromtrekken, rotten en insecten
 • Zelfherstellende Lastane™ toplaag
 • Antislip, zelfs bij nat weer
 • Onzichtbare schroeven voor veiligheid en esthetiek

Transformeer je buitenruimte met Millboard van AlterWood, de ideale keuze voor wie op zoek is naar duurzame, onderhoudsvrije en prachtige vloeren voor diverse tuintoepassingen.

Tuininspiratie met AlterWood Millboard vloeren

Nu je bekend bent met de voordelen van Millboard vloeren, laten we eens kijken hoe je deze prachtige vloeren kunt integreren in jouw buitenruimte:

 1. Terrassen en serres: Creëer een naadloze overgang tussen je binnen- en buitenruimte door Millboard vloeren te gebruiken voor je terrassen en serres, stem de kleur af op jouw vloer binnen voor nog meer eenheid en kleurbalans. De natuurlijke uitstraling van de planken geeft je het gevoel dat je midden in de natuur bent, zelfs als je binnen zit.  

 2. Zwembadafwerking: Dankzij de antislip eigenschappen en duurzaamheid van Millboard zijn deze planken perfect voor de omgeving rondom jouw zwembad of jacuzzi. Combineer ze met ligstoelen, parasols, plantenbakken en groene planten voor een luxe uitstraling.

 3. Gevelbekleding en trappen: Geef je huis een eigentijdse uitstraling door Millboard planken als gevelbekleding te gebruiken. De natuurlijke houtlook voegt warmte en karakter toe aan je gevel, terwijl de duurzaamheid ervoor zorgt dat het er jarenlang als nieuw uitziet. Je kunt Millboard planken ook gebruiken op buitentrappen tussen (verhoogde) terrassen voor een fraaie overgang. 

 4. Borders en bakken: Gebruik Millboard planken om verhoogde bloembedden en borders te creëren. De planken zijn gemakkelijk te snijden en vormen, waardoor je allerlei vormen en hoogtes kunt bereiken voor je tuinbedden. Combineer met stenen blokken en gebruik Millboard als afwerking waardoor jouw border ook als bankje te gebruiken is. 

 5. Waterpartijen: Voeg een vleugje elegantie toe aan je waterpartijen door Millboard planken te gebruiken voor loopbruggen en terrassen rond vijvers of fonteinen. Het contrast tussen het houtachtige uiterlijk, beplanting en het water zorgt voor een betoverende natuurlijke sfeer.

Wil je nu meer inspiratie op gebied van deze mooie buitenvloeren? Kijk dan op de inspiratie pagina van AlterWood Millboard vloeren

Gesponsorde inspiratie blog in samenwerking met AlterWood.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

  Reageer op deze blog