Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Balkon inspiratie / Buitenleven / Groen wonen / Lente / Moestuin / Shop the look / Tuintrends / Zomer

Tuin inspiratie | De 3 tuintrends – Tropisch, industrieel & modern

Kweken en eten deden we al graag in de buitenlucht, maar ook ons interieur verplaatsen we het liefst naar de tuin: het buitenleven stond nog nooit zo centraal. Ga jij voor een tropische tuin, de  industriële tuin of moderne tuin stijl? In deze blog de shop-the-look ’s bij jouw favoriete tuinstijl.

Tuintrends 2018 nr.1 De rustgevende, tropische tuin

In deze tuin waan je je in een exotisch oord, waardoor je direct tot rust komt. Pak uit met mooie planten en combineer dit met natuurlijke materialen, zoals rotan en hout. Door de basis licht en fris te houden zorg je voordat ultieme zen-gevoel. Heb je een klein balkon? Geen probleem: hang bloempotten aan de muur en creëer een tafel met de BalkonBar.
Zoek je naar dat ultieme gevoel van rust? Groen doet wonderen, bij deze tropische rustgevende trend pak je bij voorkeur uit met exotische planten, zoals varens, cactussen en palmen.

Tuintrends 2018 nr.2 De stoere, industriële tuin

Dit seizoen krijgt de tuin een rauw randje: cortenstalen items, bakstenen muren en teakhouten meubels staan hierbij centraal. Deze industriële, authentieke materialen in combinatie met weelderig groeiende planten geven je het ultieme buitengevoel. Een roestige tuinhaard of vuurschaal maakt het plaatje compleet!

Jouw industriële tuin combineer je perfect met teakhouten meubels, bakstenen muren en klimopwanden van betongaas. En wat dacht je van een stoer tuinkleed? Zorg vooral voor authentieke materialen die bijdragen aan het echte buitenleven gevoel. Wil je urban jungle versus industrieel? Dan ga je voor weelderig groeiende planten, stoere potten met een keur aan planten in groen tinten.

Tuintrends 2018 nr.3 De moderne kooktuin

De tuin verandert langzaam in een compleet ingerichte eetkamer: moderne tuinmeubels en uitgebreide buitenkeukens doen niet onder aan hun soortgenoten binnen. Verbouw buiten verse kruiden en je hebt dé ingrediënten om in de tuin culinaire hoogstandjes te bereiden. Lang leve het buitenleven! En of je nu een grote of kleine tuin hebt, dankzij broei- en kweekkassen in alle soorten en maten is een moderne kooktuin voor iedereen weggelegd.

Belangrijk bij de moderne tuin zijn de strakke lijnen die we veel terugzien in zowel tuinmeubels als de accessoires. Helemaal hip zijn kuipstoelen en een bankje aan de eettafel, net als binnen. Ook buiten sierkussens, lounge-dining sets in een mooie veranda zijn momenteel enorm in opkomst voor de moderne tuin.

Meer inspiratie over de groen trends & tuintrends vind je hier.

Bron/ beelden: Fonq.nl

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com