Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Samenwerking / Tuintrends

Tuin inspiratie | Drie razendpopulaire tuin ‘essentials’

Tuin inspiratie - Magical Hortensia - Stijlvol Styling - door Susanne Bolkestein - Zum Vorde

Meer dan ooit beseffen we de meerwaarde van een tuin. We zijn immers de afgelopen twee jaar behoorlijk wat op huis aangewezen geweest. En wat is er dan fijner om die tuin eens flink onder handen te nemen? In dit artikel delen we drie razendpopulaire tuin ‘essentials’ met je. Oftewel: drie elementen die niet meer mogen ontbreken in de moderne tuin! 

Tuin inspiratie | Geranium vol kleur en geur -StijlvolStyling.com

1. De loungeset 

Een loungeset kan niet ontbreken in de moderne tuin. Dus als je er nog geen hebt: het wordt de hoogste tijd! We gebruiken onze tuin graag om uitgebreid te ontspannen en tot rust te komen. Rechtop zitten op een simpele tuinstoel is niet meer genoeg, we willen lekker weg kunnen zakken in zachte kussens, met de benen omhoog en een glas wijn in de hand. Gelukkig zijn er loungesets in allerlei soorten, maten en uitvoeringen. Van aluminium, kunststof of bamboe, met kussens in de meest fraaie kleuren. Er is werkelijk waar voor ieder wat wils. 

2. De overkapping 

We weten het allemaal: op het Nederlandse weer kun je niet rekenen. Om ook tijdens een flinke regen- of zelfs sneeuwbui van je tuin te kunnen genieten, is een terrasoverkapping onmisbaar. Het dan wel een behoorlijk investering, je zult er ongetwijfeld ontzettend veel plezier aan beleven. Een al dan niet afsluitbare overkapping verbindt op een eenvoudige manier het binnen- met het buitenleven. Het is ontzettend sfeervol. Plaats er een fijne loungeset onder met zachte kussens en hang gezellige lichtjes op en je wilt er niet meer weg! Bovendien biedt het voordelen tijdens ieder seizoen: het biedt verkoeling als het (te) warm is, beschutting tegen regen of wind én zorgt voor extra warmte tijdens winterkoude dagen. 

3. De buitenkeuken 

Bij buiten leven, hoort ook buiten eten. Deze ‘essential’ sluit daar dan ook perfect op aan. Geen gerommel meer met gammele barbecues, tegenwoordig pakken we ook op culinair gebied uit in de tuin met de meest luxueuze buitenkeukens. Met reusachtige barbecues waar we vlees urenlang op kunnen laten garen om vervolgens de uitschuifbare tuintafel uit de schuiven en al onze familieleden en vrienden te verblijden met een overheerlijke maaltijd. 

 

Blog in samenwerking met teakea
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com