Menu
Algemeen / Balkon & Tuin inspiratie / Samenwerking / Tuinieren

Tuin inspiratie | Een hout beton schutting samenstellen

Om uw tuin op een stevige en duurzame manier af te scheiden, is de hout beton schutting een ideale optie. Door het beton komt het hout niet in contact met de grond, waardoor de schutting minder snel zal rotten en er geen onkruid onder de schutting kan groeien. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om de schutting naar wens samen te stellen. Zo zijn de tuinschermen, betonplaten en betonpalen in verscheidene materiaalsoorten, kleuren en motieven te verkrijgen. Hieronder worden een aantal opties uitgelicht. 

Houten tuinscherm 

Wanneer u een hout beton schutting ziet, zullen de tuinschermen van hout als eerste opvallen. Een veel gekozen houtsoort voor een hout beton schutting is douglas hout. Douglas hout gaat van nature al langer mee, maar zeker in combinatie met een betonnen onderplaat is dit een erg duurzame optie voor een schutting. Daarnaast geeft de roze-achtige kleur van douglas hout een frisse uitstraling en vergrijst deze mooi. Voor een warmer aanzicht is bruin geïmpregneerd grenenhout een prachtige optie. Door de impregnatie gaat dit hout eveneens langer mee. Grenenhout kan, net als vurenhout, ook groen geïmpregneerd worden. Hierdoor ontstaat er een lichtere, natuurlijke uitstraling. Wanneer u op zoek bent naar een moderne tuinafscheiding, dan zijn de zwart gespoten tuinschermen een prachtige keuze. De gladgeschaafde grenen planken hebben een diepzwarte kleur, wat voor een chique, strakke uitstraling zorgt.  

Naast kleur kan er ook gekozen worden uit de hoeveelheid doorkijk van de tuinafscheiding. Voor volledige privacy kan een zichtdichte schutting gekozen worden. Door te kiezen voor een tuinscherm met gemiddelde doorkijk heeft u nog steeds voldoende privacy, maar wordt de tuin niet hermetisch afgesloten. 

Betonpalen en betonplaten 

Wanneer de keuze voor een houten tuinscherm is gemaakt, is het tijd voor de betonnen componenten van de hout beton schutting. Door te kiezen voor betonnen palen tussen de tuinschermen van hout, maakt u de schutting zeer stevig. De tuinafscheiding blijft hierdoor namelijk goed op zijn plaats. Voor een frisse, lichte uitstraling kan er voor grijze palen gekozen worden. Heeft u liever een strakke, donkere uitstraling? Kies dan voor antraciet beton.  

Voor de betonplaten onder de houten tuinschermen zijn wederom weer verscheidene opties. Zo kan er voor een lage onderplaat gekozen worden als subtiele toevoeging aan de uitstraling. Er zijn ook hogere opvulplaten verkrijgbaar, waardoor de betonlook een groter aandeel krijgt in de schutting. U kunt hierbij kiezen uit meerdere motieven, zoals het leisteenmotief die door de verwerkte diepte in de langwerpige stenen voor een realistisch effect zorgt. Voor een stoere uitstraling is het Romeins motief perfect. Deze betonplaat kenmerkt zich door de afwisseling van grote vierkante stenen met kleinere langwerpige stenen. De betonplaat kan ook een rustigere, strakke uitstraling hebben met de rechte stenen van het rotsmotief of de houten uitstraling van het rabatmotief. Alle onderplaten zijn eveneens in grijs of antraciet te verkrijgen. 

Hoewel hier al veel opties zijn benoemd, zijn er nog meer mogelijkheden. Daarnaast kunt pas echt weten wat er goed bij uw tuin past door de hout beton schutting voor u te zien. Op de site www.tuinafscheiding.nl zijn alle mogelijkheden met bijbehorende foto’s te vinden.

 

Blog in samenwerking met tuinafscheiding.nl 
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com