Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Samenwerking / Tuinieren / Wintertuin

Tuin inspiratie | Genieten van een altijd groene tuin dankzij kunstgras

Kunstgras zien we steeds vaker terug op balkons, dakterrassen en in de tuin. Het is de ideale manier om onderhoudsvrij van groen te genieten.

Het kunstgras dat tegenwoordig verkrijgbaar is, is bijna niet van echt te onderscheiden. Dat komt door de nieuwe manier waarop kunstgras wordt gefabriceerd. De vezels zijn veel zachter, waardoor het heerlijk aanvoelt en je gewoon op blote voeten op het kunstgras kan staan. En dan de kleuren! Die zijn ook steeds natuurgetrouwer geworden. Het grootste voordeel? Dat je het niet hoeft te maaien. En je kan er heel veel leuke accenten mee aanbrengen in de tuin, op het dakterras en je balkon.

In de tuin

Je zal waarschijnlijk bij gras en kunstgras als eerste denken aan het inrichten van de voor- of achtertuin. Uiteraard is lekker zacht, natuurlijk gekleurd kunstgras daar heel erg geschikt voor. Omdat je kunstgras in verschillende vormen kan knippen of snijden, kun je er veel mooie dingen mee doen. Zo kun je bijvoorbeeld de staptegels van het pad omringen met een randje kunstgras. Heel smalle borders laten zich gemakkelijk versieren met een randje kunstgras. Leg het langs een vijver of plantenbak en geef zo groene accenten aan je tuin. Ideaal om die moeilijke hoekjes lekker op te frissen met een stukje kunstgras.  

Persoonlijke oase

Iedereen heeft wel zo een klein hoekje in de tuin, waar je je persoonlijke oase van wil maken. Dat ene plekje helemaal voor jezelf. Bijvoorbeeld als ontbijthoekje waar je op zondagochtend geniet van een kopje koffie en een croissantje. Of wordt het de plek waar je lekker ongestoord van een boek gaat genieten? Dat ene stukje voor jezelf kleedt je aan met je favoriete tuinaccessoires. Een stukje gras mag hier niet bij ontbreken. Leg een mooi veldje aan in de door jou gewenste vorm. Bijvoorbeeld met de vorm van de loungebank mee of in een halve maan. Plaats een klein tafeltje met een bijpassende stoel of juist een relaxstoel met een klein tafeltje voor je kopje thee. Om je persoonlijke oase helemaal compleet te maken, plaats je een paar plantenbakken met je favoriete bloemen erin.

Ruime keuze aan kleuren

Wist je dat er een ruime keuze is aan kunstgras? Om het kunstgras een zo natuurlijk mogelijk uiterlijk te geven, zijn de kunstgrassprieten zeer natuurgetrouw gekleurd. Net als echt gras heeft kunstgras verschillende schakeringen groen; van donker naar licht. Zo hebben verschillende grastypen een donkere basis die overloopt in frisgroene topjes. De grassprieten kunnen per type kunstgras ook verschillen. Het kan heel kort zijn, maar ook lang. Meer gekruld of recht. Net als natuurlijk gras. Een goede kunstgrasmat biedt deze natuurlijke uitstraling en geeft je tuin daardoor een heel natuurlijke,  uitstraling. En dat geldt natuurlijk ook voor kleinere tuintjes, zoals de voortuin. Maar je kan het ook op andere plekken (laten) leggen.

Een groen uiterlijk voor je dakterras

Als je gezegend bent met een dakterras, dan geniet je natuurlijk graag van het heerlijke uitzicht. Een dakterras inrichten kan op verschillende manieren, maar gras leggen, dat gebeurt eigenlijk zelden. Geef je dakterras een groene make-over met kunstgras. Alle voordelen van gras, zonder de nadelen voor je dak en het onderhoud. En het staat natuurlijk heel gezellig in combinatie met bloembakken vol kleurrijke bloemen, je mooie tuinstel en andere gezellige accessoires voor het dakterras.

Groen op je balkon

Heb je een balkon, dan zal je creatief met de ruimte om moeten gaan om er alles uit te kunnen halen. Verticaal tuinieren bijvoorbeeld of een knusse bank met een lage tuintafel brengen al veel vertier naar je balkon. En voor de finishing touch maak je een klein balkon gezellig met een fijne kunstgrasmat. Je kan kunstgras over de hele lengte van je balkon leggen voor dat echte tuingevoel. Plaats op de korte kant van je balkon een mooie tuinposter. Deze zorgt er zelfs voor dat je een beetje uit de wind kan zitten, terwijl je je kunstgrasmat opfleurt met de illusie van een tuin.

Kunstgras in de tuin leggen

Op het balkon hoef je je kunstgras niet vast te leggen en op het dakterras zorg je er met strategisch geplaatste plantenbakken voor dat het grasmatje netjes strak blijft liggen. In de tuin heb je nog wat extra accessoires nodig, zoals een drainagemat en grashaken. Met de haken zet je het gras goed vast in de grond, zodat je lang geniet van een prachtige, altijd groene grasmat in de tuin. Voor iedere tuinwens is er namelijk wel kunstgras te vinden die daar helemaal bij past.

 

Gesponsorde blog in samenwerking met kunstgrasnet.nl

 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com