Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Balkon inspiratie / Buitenleven / Tuinieren / Tuintrends

Tuin inspiratie | Geranium trendplant vol kleur en geur

Tuin inspiratie | Geranium vol kleur en geur -StijlvolStyling.com

Vanaf eind april begint een nieuw bloeiseizoen voor de geranium. Deze vrolijke zomerbloeier zorgt tot diep in het najaar voor kleur en geur op het balkon of terras. Ze zijn zeer geschikt om in potten en bakken te planten.

Tuin inspiratie | Geranium vol kleur en geur -StijlvolStyling.com

Kleur en geur

Geranium (botanische naam: Pelargonium) is een van de populairste planten voor op balkon of terras. Dat komt niet alleen door het gevarieerde kleurenpalet, ook de verschillende bloeiwijzen en de frisse, fruitige geur maakt de zomerbloeier haast onweerstaanbaar. En de verzorging is eenvoudig. Behalve witte, roze, rode en paarse geraniums zijn tegenwoordig ook meerkleurige soorten verkrijgbaar. Behalve de bekende Franse geranium (P. grandiflorum) zijn er onder meer ook hangende (P. peltatum) en zogenoemde ‘staande’ soorten (P. zonale). Ze zijn allemaal rijkbloeiend, behalve de geurgeranium. Die heeft mooi frisgroen blad en verspreidt een heerlijk parfum variërend van citroen- tot appelgeur! 

Tuin inspiratie | Geranium vol kleur en geur -StijlvolStyling.com

Zomercombinaties

Voor wie maximaal wil genieten van een bloemrijk balkon of terras… geraniums zijn ideaal. Je kunt uiteraard een pot vullen met alleen witte geraniums, maar zet ook eens verschillende soorten en kleuren door of bij elkaar voor een extra zomers effect. Geranium kun je bovendien uitstekend combineren met andere zomerbloeiers zoals Verbena, Petunia en Salie.

Creatief

Heb je een klein balkonnetje of geen plek voor een grote bak op het terras? Ga dan verticaal tuinieren. Geraniums zijn prachtig in potten of manden aan de muur. Maximaal genieten op een minimale oppervlakte! 

Verzorging

Om te genieten van een rijke en langdurige bloei heb je gelukkig geen groene vingers nodig. Drie eenvoudige tips:

  • Geef regelmatig water. Als de potgrond licht vochtig aanvoelt, is het prima! 
  • Voeg eens per twee weken (vloeibare) plantenvoeding toe aan het gietwater. Er zijn ook langwerkende voedingskegels die je in de grond kunt stoppen. Dan hoef je het hele bloeiseizoen geen voeding meer te geven.
  • Haal de uitgebloeide bloemetjes steeds weg. De geranium maakt dan snel nieuwe knoppen en je zult zien dat je dan geniet van een rijke bloei (tot diep in het najaar).

Shoptip: Geraniums zijn vanaf april verkrijgbaar bij onder meer tuincentrum en bloemist. 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com