Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Samenwerking

Tuin inspiratie | Hoe kan ik mijn tuin een luxe uitstraling geven?

Tuin inspiratie - Magical Hortensia - Stijlvol Styling - door Susanne Bolkestein - Zum Vorde

Het is weer zomer! De periode waar we weer veel tijd buiten kunnen doorbrengen. Een lekker zonnetje op je gezicht terwijl je een kopje koffie drinkt in de tuin. Heerlijke barbecues met vrienden en familie. Het is een periode waar we met z’n allen ieder jaar weer naar uitkijken. Toch kan het frustrerend zijn om in de tuin te gaan zitten wanneer de tuin niet naar wens is ingericht. Het kan je daarnaast ook tegenhouden om gasten uit te nodigen. Dit is natuurlijk zonde! We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet zodat iedere tuin er binnen een handomdraai weer op en top uitziet!

Ontspullen

Ten eerste, is het van belang om met een goede basis te beginnen. Wanneer je rondkijkt in je tuin zul je al snel achter komen dat er veel aspecten in de tuin staan die eigenlijk geen toevoeging meer zijn aan de tuin. Denk aan een roestende bloempot, versleten tuindecoratie of een dorre plant. We raden je dan ook aan om eens een rondje te maken door de tuin en weg te gooien wat eigenlijk al lang weg had gekund. Je zult merken dan een tuin hierdoor al een veel rustigere uitstraling heeft gekregen. Het motto is namelijk: less is more! Een combinatie van een simplistische inrichting en de juiste details doen een tuin namelijk erg chique lijken.

Tuin inspiratie | Geranium vol kleur en geur -StijlvolStyling.com

Kies de decoratie zorgvuldig

Vervolgens is het van belang om te kijken naar de decoratie die je in de tuin plaatst. Om een tuin een mooi geheel te laten worden kun je over het algemeen het beste maximaal twee kleuren kiezen die je aan kunt houden als het om decoratie gaat. Denk bijvoorbeeld aan een opvallende combinatie van okergeel en kobaltblauw die terugkomen in de kussen, de placemats en bijvoorbeeld de kaarsjes. Je kunt natuurlijk ook één kleur kiezen wanneer je het geheel rustiger wilt laten ogen. Met alle items die je aanschaft voor de tuin is het van belang dat je goed nadenkt of het bij het gehele plaatje past. Om het geheel af te maken kun je een mooi servies aanschaffen of een mooie bos met verse bloemen op tafel zetten. Zo ziet jouw tuin er altijd onderhouden uit!

Heb je nou al jaren een grote wens voor in jouw tuin? Misschien een prachtig tuinhuis, een overkapping of een grote carport? Dan raden we je aan om eens een kijkje te nemen bij Tuinbeurs Nederland, hier kun je terecht voor een enorm aanbod aan spullen die je nodig hebt om een tuin prachtig in te richten. 

 

Blog in samenwerking met Tuinbeurs Nederland.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com