Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Groen wonen / Lente / Tuintrends / Zomer

Tuin inspiratie | Lelies-op-pot: bloementrend van 2019

Tuin inspiratie | Lelies-op-pot: bloementrend van 2019 - woonblog StijlvolStyling.com (beeld: ibulb)

De lente komt eraan en er hangt liefde in de lucht! Wat is er nu fijner om de liefde een extra boost te geven door de lente- en zomer letterlijk de tuin in te halen. Want met de eerste mooie zonnige lentedagen achter de rug krijg jij net als ik vast ook al voldoende lentekriebels om naar buiten te willen gaan. Yes! Handen uit de mouwen, tijd om het terras een make-over te geven. Hoe kan dit nu sneller als met een paar mooie grote potten vol lente- en zomerbloemen. Lelies zijn echte zomerbloemen. Deze opvallende bloem staat echter ook symbool voor het vrouw-zijn, voor zuiverheid en voor de liefde. Dit jaar zien we een aparte variant van de lelie als trend in de wereld van de bloemen: de lelie-op-pot. Een goede manier om meer power te geven aan je terras, tuin of balkon.

Exotisch tintje

Lelies zijn altijd al een opvallende verschijning geweest, door hun sierlijke vorm, de grootte van de bloem en hun opvallende stampers. Er zijn varianten met stippels en strepen en lelies zijn verkrijgbaar in een rijk kleurenpalet. Dat maakt dat deze bloemen een krachtige en exotische tint geven aan je buitenkamer. Niet verkeerd tijdens de zinderende lente- en zomerdagen!

Een bloem met symboliek

Van oudsher is de lelie een bloem met een bijzondere betekenis. Griekse en Romeinse bruiden kregen vaak een kroon van lelies om te zorgen voor een puur en vruchtbaar leven. En wilde een man in de stijve Victoriaanse tijd laten merken dat hij een dame wel zag zitten? Dan bracht hij een zoetgeurende lelie mee en wist zij: dit is mijn minnaar!

Mooie combinatie met zachte materialen

Maak deze zomer een statement in je tuin door lelies in grote ronde potten af te wisselen met stoer tuinmeubilair. Ook lelies in manden van geweven riet zien we terug in combinatie met zachte materialen zoals kussens en plaids. De kleinere lelies-op-pot in hangzakken geven enerzijds een meer futuristische look en anderzijds nemen ze ons mee terug naar het warme jaren 80 gevoel. Hoe je ze ook schikt, lelies geven een sterke look aan je tuin, terras of balkon. Leuke februari tip; Loungesets kopen? Daar is het ook de ideale tijd van het jaar voor. Zo kun je meteen een extra fijne boost geven aan de ultieme ontspannen zomerplaatje in de tuin. En? Zie jij jezelf al zitten met jouw date op een mooi ingericht tuinterras tussen geurende bloemen, met hapjes en drankjes, fijne muziek op de achtergrond, samen genietend van de zon op jouw splinter nieuwe loungeset?

Beelden met dank aan: iBulb

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com