Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Tuinieren

Tuin inspiratie | Oer-Hollandse droomschuttingen

Wilgentenen schuttingen hebben een natuurlijke uitstraling. Ze zijn een sieraad voor jouw tuin. Een verrijking zelfs. En momenteel heel populair. Jouw tuin ademt de natuur en straalt oer-Hollands. De specialisten van Van Aalsburg werken altijd met vers gesnoeide takken; buigzaam en makkelijk te vlechten. We vlechten in losse houten frames óf over de volle lengte in één stuk tussen een reeks grondpalen. Soms met een poort of draaideur erin. Precies zoals jij wilt. Duurzaam, goedkoop en milieuvriendelijk. En bevorderlijk voor de biodiversiteit. Zo kun je ongestoord genieten van het verlengstuk van jouw woning. Natuurlijk.

Plaatsing

Jouw schutting wordt meestal binnen 4 weken na opdracht geplaatst. Onze ervaren teams doen dat in één dag. In elke vorm, hoogte, dikte en grootte. Alles kan, want het materiaal is uiterst flexibel. Je kunt jouw wilgentenenschutting trouwens ook zélf plaatsen. Ons doe-het-zelfpakket met duidelijke handleiding helpt je veilig op weg. Afgehaald of thuisbezorgd. Werken in de tuin is leuk en rustgevend. Je kunt ook gevlochten panelen kopen; nog sneller en nog makkelijker te verwerken. Zo geef je jouw tuin eigenhandig een nieuwe look. Een onvergetelijke ervaring!

Onderhoud

Een wilgentenen schutting gaat bij goed onderhoud gemiddeld 10 jaar mee. We adviseren om de schutting 6 weken na plaatsing te behandelen met lijnolie. Het is trouwens verstandig om zo’n onderhoudsbeurt de eerste jaren jaarlijks te herhalen. Dan blijft hij nóg beter bestand tegen de oer-Hollandse elementen. Wil je de levensduur met nóg wat jaren verlengen? Plant dan klimplanten tegen de schutting, zoals de bekende klimop, de prachtige blauweregen of de frisse Clematis Montana. De tuin wordt hierdoor nog gezelliger. Echt een blikvanger.

Hoveniers

Hoveniers en tuinarchitecten gebruiken wilgenschuttingen graag in hun ontwerpen. Ze kennen de klanten, de tuinen, de wensen en de mogelijkheden. Ze nemen vaak contact met ons op: voor een schutting met verrassingen. Zo kunnen we gezamenlijk een specifiek tuinontwerp helemaal compleet maken. Met een exclusieve schutting. Strak, recht of met speciale vormen en rondingen. Alles op maat. Een schutting die veel toevoegt en er echt toe doet.

Van Aalsburg

Familiebedrijf Van Aalsburg B.V. staat onder leiding van 6 broers en enkele neven, en telt meer dan honderd specialisten, die dit oude ambacht met passie uitoefenen. Zo’n bedrijf is uniek in Nederland. De eigen wilgenplantages zijn ruim 150 hectare groot en slaan jaarlijks 3.300 ton CO2 op. De verse wilgentenen worden, behalve in de zomermaanden, het hele jaar geleverd. Je krijgt dus gegarandeerd het beste en duurzaamste hout. En direct leverbaar met eigen bezorgdiensten. Van Aalsburg is FSC-gecertificeerd en staat op de hoogste trede van de CO2-prestatieladder. Dat betekent dat de specialisten alles van duurzaamheid weten. Echt alles, zodat je nergens een duurzamer en voordeliger schutting kunt kopen. Zo’n droomschutting maakt jouw duurzaamste dromen waar.

Wil je de schutting eerst bekijken? Alle mogelijkheden zien? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan onze bedrijfslocatie in Hellouw, West-Betuwe.
En ontdek dat Van Aalsburg al dit moois niet zomaar even over de schutting gooit!

Gesponsorde inspiratie blog i.s.m. Van Aalsburg B.V.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog