Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Tech & SMART Home / Tuinieren / Tuintrends / Woontips

Tuin inspiratie | Slapend tuinieren met de SMART tuin

Tuin inspiratie | Slapend tuinieren mat de SMART tuin (beeld: Gardena) - woonblog StijlvolStyling.com door SBZ Interieur Design

Begin volgende jaar ben ik doordat ik ga verhuizen de gelukkige eigenaresse van een grote zonnige achtertuin. Oriënteren en inspiratie opdoen geblazen dus! Één van mijn wensen voor onze nieuwe tuin is om deze SMART te maken zodat mijn drukke leven als ondernemer prima te combineren valt met het onderhouden van een mooie groene tuin. Met het Gardena Smart systeem is slapend tuinieren is binnen handbereik, dankzij het smart system van tuinspecialist Gardena met onder meer een robotmaaier en automatische besproeiing. Zelfs grasmaaien en planten water geven is daarmee verleden tijd. Yes! Hoe handig en tijdbesparend is dat!

Super slimme tuinproducten besturen vanaf je telefoon of tablet

De slimme tuinproducten kunnen nu ook toegevoegd worden aan KPN SmartLife: een app om je huis en tuin te bedienen. Eerder dit jaar is het smart system van Gardena geïntegreerd in Apple HomeKit en IFTTT (If This Then That). Concreet betekent dit dat je alle smart apparaten in en om het huis centraal kunt instellen om bijvoorbeeld ’s nachts aan het werk te zetten. Maar je kunt ze tevens bedienen vanuit de hangmat, (lig)bed, vanaf de bank of je vakantieadres. Behalve de slimme thermostaat, kamerlampen en beveiligingscamera zijn nu ook de robotmaaier en tuinsproeiers digitaal aan te sturen. Laten we hopen dat het Gardena systeem straks ook koppelbaar is aan het Google Home systeem welke ik zelf gebruik om ons huis SMART te maken.

Gardena smart system

Gardena heeft in 2016 het smart system voor automatische tuinverzorging ontwikkeld. Het systeem omvat onder meer robotmaaiers (voor grote en kleine gazons), sensoren, besproeiingscomputers en waterpompen. De diverse apparaten kunnen op elkaar afgestemd worden en kunnen bijvoorbeeld afhankelijk van weersomstandigheden in actie komen. Zo meet een bodemvochtigheidssensor of er wel of niet gesproeid dient te worden. Het smart systeem levert zo behalve gemak ook een forse waterbesparing op, sterkere planten en een rijkere oogst van groenten en fruit. Het Gardena smart system is geschikt voor elke tuin; bestaand of nog aan te leggen.

Kunstgras

Heb je geen groene vingers zoals ik of mocht je gewoon niet op onderhouden van jouw tuin zitten te wachten zoals een mooi gazon inzaaien en verzorgen.
Tegenwoordig zie je steeds meer kwalitatief mooi kunstgras zoals van BuitenGewoon Kunstgras. Kunstgras anno nu is van ander kaliber dan de eerste generatie kunstgrasmatten. Ze ogen realistischer, maar kan ook prima tegen langdurige belasting. Daarnaast is er steeds meer oog voor duurzame productie. Let wel op met hitte van bijvoorbeeld een vuurkorf of BBQ want kunstgras kan als het te heet wordt gaan smeulen en smelten. Alleen kunstgras dat is gevuld met zand is brandveilig.

Voor mij gaat kunstgroen persoonlijk nog steeds niet boven het echte groen, echter doordat kunst steeds ‘echter’ gaat ogen snap ik wel dat dat mensen kiezen voor een makkelijke en betaalbare oplossing als deze. Echter combineren blijft de key. Ook een mooie kunstgrasmat kun je combineren met echte planten die dan nog steeds op een SMART manier onderhouden kunnen worden door bijvoorbeeld het Gardena SMART systeem. Sterker nog SMART wonen is één van de woontrends van dit moment de de mogelijkheden worden steeds groter, makkelijker en meer betaalbaar voor een groot publiek.

Woon jij al SMART en wat is voor jou SMART wonen?

Beeld: Gardena

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com